Scroll verder

Appelcrumble met Haagse bluf

Appelcrumble met Haagse Bluf in twee kleine ovenpannetjes

Appelcrumble eet je als dessert of gewoon lekker bij de koffie. Vaak wordt de appelcrumble als dessert gegeten in combinatie met hangop of vanille ijs. Met dit recept combineren we de appelcrumble met Haagse bluf. Ten eerste is dat een keer wat anders, en het luchtige eiwitschuim doet het ontzettend goed met de frisse appel.

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Voor de appelcrumble:

  • 3 tot 4 Jonagold appels
  • 75 gram kristalsuiker
  • 100 gram boter
  • 140 gram bloem
  • 3 el boerenjongens
  • 2 el custardpoeder
  • 1 tl kaneel

 

Voor de Haagse bluf:

  • 2 eiwitten
  • 170 ml rode bessensap
  • 100 gram suiker
45 minuten
6 personen
Geschilde appels en kaneel
Appels schillen

Stap 2 | Appels & deeg

 

Verwarm de oven voor op 180 graden. Schil de appels, snij deze in kleine stukjes en doe ze in een ruime kom. Meng de suiker, boerenjongens, custardpoeder en kaneel door de appels. Meng nu de bloem samen met de suiker en voeg de zachte boter toe. Kneed het totdat er een kruimig deeg overblijft. Neem een ingevette springvorm, verdeel een klein beetje van het kruimeldeeg over de bodem en druk dit aan. Verdeel het appelmengsel over de bodem en dek vervolgens af met het resterende kruimeldeeg. Omdat wij een kleine springvorm gebruikten hielden we nog wat ingrediënten over. Dat verdeelden wij over twee kleine ovenpannetjes, leuk om zo te serveren!

Appelkruimeldeeg
Appel in partjes snijden
Vulling van de appelcrumble met Haagse Bluf
Appelkruimeltaart vullen

Stap 3 | Oventijd

 

Zet de appelcrumble in de voorverwarmde oven en bak in 35 tot 40 minuten goudbruin en gaar. Wij selecteerden op onze NEFF oven de functie onder- en bovenwarmte.

Appelkruimeltaart klaar om in de oven te gaan
Appelcrumble in de oven

Stap 4 | Haagse bluf

 

Terwijl de appelcrumble in de oven staat, kan je de Haagse bluf maken. Scheid het eigeel van het eiwit en doe het eiwit samen met de suiker en bessensap in een vetvrije mengkom. Het eigeel gebruiken we niet. Klop net zolang tot de eiwitten helemaal stijf zijn en je een luchtig geheel hebt. Hou er wel rekening mee dat je bij Haagse bluf werkt met rauwe eieren. Het gebruik hiervan wordt afgeraden voor kwetsbare groepen zoals jongere kinderen of als je zwanger bent.

Ingrediënten van de Haagse Bluf
Haagse Bluf voor het kloppen
Haagse Bluf maken
Haagse Bluf kloppen

Stap 5 | Serveren

 

Zodra de appelcrumble gaar is haal je deze uit de oven. Natuurlijk kan je hem laten afkoelen, maar de appelcrumble is het lekkerst als je hem warm serveert. Zeker als je het als dessert wilt eten. Serveer de appelcrumble samen met een klein schaaltje Haagse bluf. Verbluffend lekker!

 

Smakelijk!

Appelkruimeltaart met Haagse Bluf
Appelcrumble met Haagse Bluf in twee kleine ovenpannetjes
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Karamel-pecan scones met clotted cream en jam

Witte chocolademousse met bastogne en frambozen

Appeltaart Anders