PITT Cooking verwerkt gaspitten in het werkblad

PITT Cooking: koken op gas, maar dan anders!

PITT Cooking brengt een unieke manier van koken naar jouw keuken. Waar je normaal gesproken vast zit aan de indeling van een kookplaat, geeft dit systeem je de ruimte om zelf de positie van de gaspitten te bepalen. De pitten worden namelijk direct in het werkblad verwerkt, waardoor je meer ruimte hebt voor het plaatsen van (grote) pannen. Daarnaast biedt de multifunctionele wok-/sudderbrander je de mogelijkheid om te koken met uitzonderlijk laag en hoog vermogen. Benieuwd of een PITT Cooking systeem iets voor jou is? Lees dan verder!

Wat is PITT Cooking?

PITT Cooking is vergelijkbaar met een gaskookplaat, maar met één groot verschil: de gaspitten zijn niet verwerkt in een kookplaat, maar werken los van elkaar. De gaspitten worden dus rechtstreeks in het werkblad geplaatst. Doordat de branders los van elkaar geplaatst worden, kies je zelf hoeveel branders je wil en waar je ze laat plaatsen. Deze unieke manier van het creëren van verschillende kookzones maakt een PITT Cooking systeem een pronkstuk in de keuken. Dankzij de verschillende modellen, met tijdloze uitstraling, past deze module in iedere keuken.

Een gepersonaliseerde ‘kookplaat’

Zoals gezegd kun je alle kanten op met PITT Cooking. Het Nederlandse bedrijf biedt verschillende opstellingen van één tot en met zes gaspitten. Zo kun je, in het geval van vier gaspitten, kiezen voor onder andere een rechte opstelling en een ruit. Bij vijf gaspitten kies je zelf waar je de wokbrander plaatst ten opzichte van de andere pitten; links, rechts of in het midden? Kortom, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Professionele branders

PITT Cooking maakt gebruik van drie verschillende branders: klein, medium en de wok-/sudderbrander. De kleine en medium brander hebben een diameter van 230 millimeter en een minimaal vermogen van 0,3 kW. Het maximaal vermogen is 2 kW voor de kleine brander, en 3 kW voor de medium brander. De wok-/sudderbrander is groter met een diameter van 270 millimeter. Voor het sudderen kun je het minimale vermogen van 0,2 kW gebruiken, terwijl je voor het wokken maximaal 5kW kan gebruiken. Bij een module met wok-/sudderbrander wordt ook een wokring geleverd. Alle branders beschikken over automatische vonkontsteking en vlambeveiliging.

De handgemaakte branders zijn ook te personaliseren. De original edition is gemaakt van licht aluminium in een RVS kleur. De professional edition heeft branders van zwaar messing, met een gouden uitstraling. De black edition beschikt over branders van messing met een zwarte toplaag. Alle branders worden omringt door robuuste, gietijzeren pannendragers met een zwarte kleur. Ook qua bediening heb je keuze: de bedieningsknoppen kunnen zowel bovenop het werkblad geplaatst worden als aan de voorzijde.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Integrated gas hobs (@pittcooking)

 

Waarom kiezen voor PITT Cooking?

Het PITT Cooking concept is ontstaan uit de gebreken van de traditionele gaskookplaat. Op zo’n kookplaat komt het nog wel eens voor dat de pitten te dicht bij elkaar staan om meerdere (grote) pannen tegelijkertijd te gebruiken. Het grootste voordeel is dan ook de afstand tussen de gaspitten. Een PITT Cooking module hanteert een afstand van minimaal 28 centimeter tussen twee branders, en dat is gemiddeld 8 centimeter meer dan bij een ‘normale’ gaskookplaat. Hierdoor kun je altijd alle pitten tegelijkertijd gebruiken, en kun je na het koken ook makkelijker tussen de gaspitten schoonmaken.

Daarnaast heb je bij koken met gas perfecte controle over het vermogen van de vlam. PITT Cooking gaat daar met haar unieke wok-/sudderbrander nog een stap verder in, dankzij het professionele bereik tot maar liefst 5 kW. Hierdoor heb je ultieme controle over de vlam. Daarbij beschikt PITT Cooking over het officiële gaskeurmerk, waarmee wordt aangetoond dat het voldoet aan de hoogste eisen op gebied van veiligheid, functionaliteit en kwaliteit. Dit wordt extra versterkt door de vijf jaar garantie die PITT Cooking op haar product geeft.

Wanneer je niet voor PITT Cooking moet/kan kiezen

Ondanks het luxe design, de extra ruimte, het schoonmaakgemak en het vermogen is een module van PITT Cooking lang niet in alle gevallen de beste keuze. Zo worden veel nieuwbouwwoningen tegenwoordig zo duurzaam mogelijk gebouwd, en vaak zelfs gasloos opgeleverd. In dat geval ben je bijna verplicht te kiezen voor een inductiekookplaat. Ook bij bestaande woningen met een gaskookplaat is het verstandig om deze overweging te maken: ga ik in mijn nieuwe keuken weer voor gas, of kies ik voor inductie?

Ook als je een renovatie uit wilt laten voeren, maar nog wel tevreden bent over het aanrechtblad, is het niet verstandig om voor PITT Cooking te kiezen. Door de integratie van de kookpitten in het werkblad zal je een nieuw keukenblad moeten aanschaffen. Echter, wanneer je een nieuwe kookplaat kiest, is het belangrijk om na te gaan of deze überhaupt op de plek van de oude kookplaat geplaatst kan worden.

Meer informatie?

Geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van PITT Cooking? Onze adviseurs vertellen je graag nog veel meer over deze unieke manier van koken! Zij maken graag tijd voor je vrij tijdens een afspraak voor deskundig keukenadvies, en je bent altijd welkom in onze showroom in Woudenberg.

Op zoek naar keukens met een PITT Cooking module? Bekijk dan onze showroomkeuken Ionia, de referentie van de familie Visser of de referentie van de familie Hesseweg!