Scroll verder

Stop met dat rooster!

Genoeg ventilatie is enorm belangrijk bij het inbouwen van een koelkast. Er moet voldoende koude lucht aangevoerd kunnen worden en het apparaat wil vervolgens zijn warmte ook weer kwijt. Tot voor kort was daarom een rooster in de keukenplint nodig; in heel veel gevallen zeker niet de allermooiste oplossing. Gelukkig gaat de ontwikkeling op keukengebied steeds verder, tot in de kleinste details. Neem afscheid van je rooster, maak kennis met het slimme systeem voor koelkastventilatie!

 

Betere koelkastventilatie dankzij dubbele bodem

 

Met koelkastventilatie (of beluchting) bedoelen we het aanvoeren van koude lucht, en het afvoeren van warme lucht. We kunnen er natuurlijk een heel technisch verhaal van maken, maar de werking van het nieuwe systeem is eigenlijk heel simpel. We voorzien het meubel van de koelkast van een dubbele bodem. Zo ontstaat er ruimte tussen de twee platen, waardoor koele lucht tussen de twee platen en het front aangevoerd kan worden. De warme lucht kan vervolgens achter de koelkast langs, om aan de bovenzijde te ontsnappen. Op deze manier vindt koelkastventilatie plaats. Op de afbeeldingen in dit blog kan je duidelijk zien dat er onder de koelkast ruimte is voor de aanvoer van koude lucht. In de meeste gevallen kan de koelkastventilatie op deze manier toegepast worden. Bij een enkel geval, zoals bij maatwerk frontdeuren, moeten we op zoek naar een andere oplossing. Gelukkig is er ontwerptechnisch veel mogelijk, en zijn er ook andere manieren om gebruik van een rooster in je keukenplint te voorkomen. Ook fijn om te weten: wij voorzien de bovenste bodem van een aluminium beschermplaat, dit voorkomt eventuele vochtproblemen.

Een dubbele bodem onder de koelkast zorgt voor de aanvoer van koude lucht
De werking van koelkastventilatie met een dubbele bodem

Rooster in de prullenbak

 

Vraag je verkoopadviseur hoe de koelkastventilatie in jouw nieuwe keuken toegepast kan worden. Wij denken mee, en leveren keukens die tot in de kleinste details kloppen. Heb je plannen voor een nieuwe keuken, maar geen idee waar je beginnen moet? Geen probleem, maak een afspraak met 1 van onze adviseurs, hij maakt je stap voor stap wegwijs in keukenland. Als team zijn wij het unaniem eens: het rooster mag de prullenbak in! Wil je Johan en zijn vlog over het rooster (nog) eens bekijken? Hier zie je wat hij er over te vertellen heeft.

Dankzij de dubbele bodem is de beluchting van de koelkast geen probleem

Vraag het gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook