Scroll verder

Grotere onderkasten voor extra opbergruimte én werkgemak!

Bij de aanschaf van een keuken komt veel kijken. Zo moet er nagedacht worden over de juiste indeling van de keuken, welke kleuren passen bij de rest van het interieur en de afwerking van de kasten. Om over keuzes over apparatuur, accessoires en afvalsystemen nog maar te zwijgen. Een belangrijk onderdeel voor de uitstraling van de keuken, de opbergruimte én het gemak in de keuken is de werkhoogte in de keuken. Er zijn verschillende manieren om de juiste werkhoogte te bepalen. Op dit moment is een gemiddelde werkhoogte tussen de 94 en 97 centimeter hoog.

Grotere onderkasten zorgen voor een lage plinthoogte
Een lage plint dankzij de grotere onderkasten

Hoe komt een werkhoogte tot stand?

 

Daar zijn drie onderdelen voor nodig: de plint, de keukenkast en het werkblad. Hoe dik het werkblad moet worden is vaak een keuze die valt onder de uitstraling van de keuken. Stel dat je een werkblad van 2 centimeter dik wilt en je vindt een werkhoogte van 97 centimeter fijn. Dan betekent dit dat de plint 17 centimeter moet worden. Onze standaardkasten zijn namelijk 78 centimeter hoog.

 

Misschien doet deze plinthoogte je wel aan vroeger denken. Keukens waar de plint onder de keuken zo hoog is dat er een plintlade onder gemaakt is. Vroeger maakten veel Duitse keukenfabrieken namelijk kasten van 72 centimeter hoog. Om dan een fijne werkhoogte te bereiken was een hoogte plint geen uitzondering.

Een extra lade met de onderkasten van 91 centimeter hoog
Boven de vaatwasser is ruimte een extra lade bij deze grote onderkasten

Keukenkasten van 91 centimeter hoog

 

Wil jij wel een hoger werkblad maar geen hoge plint onder de keuken? Dan zijn onze onderkasten van 91 centimeter de oplossing! Sinds twee jaar is dit iets wat onze keukenfabrikant Rotpunkt aanbiedt. Hiermee kan je een werkhoogte van bijvoorbeeld 100 centimeter bereiken met een plint van 8 centimeter. Super mooi!

 

Naast de lage plint betekent dit ook nog eens 13 centimeter extra kastruimte, en dat merk je! Zo krijg je bijvoorbeeld boven de vaatwasser nog een extra lade; ideaal om direct je bestek in op te bergen. In onze showroom laten we je deze werkhoogte graag ervaren en kun je zien wat de extra opbergruimte voor kansen biedt!

Drie lades in de 91 centimeter hoge onderkasten
Extra opbergruimte met de hoge onderkasten van Rotpunkt

Onderkasten op maat

 

Wil je wel een lage plint maar is een werkhoogte van 100 centimeter te hoog voor jou? Dan hebben we de oplossing door de onderkasten op maat te maken. Onze keukenleverancier Tristar maakt onze onderkasten namelijk op elke gewenste hoogte. Zo is een kasthoogte van bijvoorbeeld 85 centimeter mogelijk; met een plint van 8 centimeter en een werkbladdikte van 4 centimeter kom je op een mooie hoogte van 97 centimeter uit. Deze onderkasten op maat zijn ook handig voor het maken van een zwevend meubel, passend bij de keuken.

Keuken op maat voor jou

 

Kortom: wil jij een keuken waar over elk detail is nagedacht en dus ook over de balans tussen werkbladhoogte, plint en kastruimte? Maak dan een afspraak met een van onze adviseurs. Wij laten je graag de mogelijkheden zien en uiteraard ben je van harte welkom om onze ‘hoge keuken’ zelf te proberen!