“Een handig overzicht met alle stoomtijden voor groenten”

Direct naar de stoomtabel

Groenten in de stoomoven, hoe werkt dat?

Hoe lang moeten groenten in de stoomoven? Dat is een veel gestelde vraag onder onze klanten met een stoomoven. Want als je bekend bent met alle voordelen van een stoomoven, wil je daar natuurlijk ook gebruik van maken! In samenwerking met NEFF hebben wij hieronder een overzicht met stoomtijden opgesteld. Veel stoomplezier!

Groenten in de stoomoven: het overzicht

Alle groenten kun je met de standaard stoomfunctie bereiden op 100 graden. Handig! Zorg er wel voor dat je de stoomoven op deze temperatuur hebt voorverwarmd. Gebruik voor groenten altijd de gaatjesbak, en plaats daar een dichte bak onder voor het opvangen van het vocht. De opgegeven bereidingstijden vormen een richtlijn: mocht je de groenten nog niet gaar genoeg vinden, dan kun je de bereidingstijd met een paar minuten verlengen.

 

 

Groente

 

Bereidingstijd

 

Aardappels (geschild), 1 tot 1,5 cm dik

 

15 minuten

 

Aardappels (geschild), geheel

 

25 minuten

 

Andijvie

 

6 minuten

 

Artisjokken

 

60 minuten

 

Asperges, groen

 

12 minuten

 

Asperges, wit

 

15 minuten

 

Aubergine, in blokjes

 

20 minuten

 

Bietjes, middelgroot

 

45 minuten

 

Bleekselderij, in boogjes

 

15 minuten

 

Bloemkool, in roosjes

 

15 minuten

 

Boerenkool, gesneden

 

30 minuten

 

Bospeen/wortel, in schuine stukken

 

15 minuten

 

Broccoli, in roosjes

 

10 minuten

 

Chinese kool

 

10 minuten

 

Courgette, in plakjes

 

15 minuten

 

Doperwten, vers

 

10 minuten

 

Haricots verts

 

15 minuten

 

Kapucijners, vers

 

10 minuten

 

Koolrabi, in blokjes

 

20 minuten

 

Maïskolven, geheel

 

45 minuten

 

Paprika, in blokjes of reepjes

 

6 minuten

 

Peultjes

 

10 minuten

 

Postelein

 

6 minuten

 

Prei, in halve ringen

 

12 minuten

 

Rabarber (na stomen suiker na smaak toevoegen)

 

20 minuten

 

Rode kool, dun gesneden

 

30 minuten

 

Snijbonen

 

15 minuten

 

Sperziebonen, gehalveerd

 

20 minuten

 

Spinazie

 

4 minuten

 

Spitskool

 

15 minuten

 

Spruitjes

 

17 minuten

 

Sugar snaps

 

10 minuten

 

Venkel, gesneden

 

12 minuten

 

Witlof, gehalveerd

 

20 minuten

 

Witlof, in reepjes

 

10 minuten

 

Witte kool, dun gesneden

 

30 minuten

 

Worteltjes

 

25 minuten

 

Een complete maaltijd stomen? Bekijk dan ook eens de stoomtijden van rijstsoorten en granen.