Scroll verder

Een overvloed aan smaken bij de Kookfabriek

Vorige week dinsdag kregen wij als team de kans om een avond vol culinaire avonturen te beleven bij de Kookfabriek in Utrecht. We werden uitgenodigd door Toon, onze vertegenwoordiger van ATAG. ATAG is de sponsor van de Kookfabriek. We ontdekten de spiksplinternieuwe ATAG Celsius Cooking inductiekookplaat, gevolgd door een kookwedstrijd tussen twee teams van acht hongerige collega’s.

 

Bij aankomst werden we warm ontvangen door Toon en het vriendelijke personeel van de Kookfabriek, dat ons meenam op een smakelijke reis door de wereld van koken. Voordat we aan de kookworkshop begonnen, kregen we een sneak peek van de nieuwste kooktechnologie: de ATAG Celsius Cooking inductiekookplaat. Dit staaltje techniek heeft niet alleen een futuristisch design, maar kan ook serieus goed koken. We kregen de ins en outs te horen, zoals snelle opwarming, precisie in temperatuurregeling en een milieuvriendelijk karakter. Meer weten? Eerder al schreven wij een blog over dit nieuwste paradepaardje van ATAG.

Overvloed aan smaken

Na de demo was het tijd om de handen uit de mouwen te steken. We werden in twee teams verdeeld en kregen de opdracht om een driegangenmenu te bereiden, met elk team verantwoordelijk voor een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert. Met een overvloed aan verse ingrediënten, kruiden en specerijen tot onze beschikking, konden wij volledig onze gang gaan.

 

Terwijl we als team bezig waren, ontdekten we dat koken niet alleen over eten gaat, maar ook over teamwork, communicatie en creativiteit. Het was geweldig om te zien hoe onze collega’s hun innerlijke chef naar boven haalden en samenwerkten om het beste van het beste op tafel te kunnen zetten.

Moment van de waarheid

Na al het hakken, bakken en braden, kwam het moment van de waarheid aan. We gingen aan tafel! Elk gerecht was een kunstwerk op zich. We smulden van een voorgerecht van gerookte biet met mierikswortel, gevolgd door diamant haas met geroosterde kool en miso jus als hoofdgerecht. Als kers op de taart genoten we van een kokos panna cotta met vruchtencoulis en amandelcrumble als nagerecht. Je kunt overigens alle gerechten vinden op de site van de Kookfabriek.

 

 

Na het eten kwam nog de beslissende eiwit-klop-challenge. Erwin en Hans streden tegen elkaar wie het snelst het eiwit zo stevig had geklopt dat de kom onderste boven gehouden kon worden zonder dat het eiwit eruit viel. Hans was de winnaar en verdiende daarmee de winst voor het hele team!

 

 

Toon en de Kookfabriek, bedankt voor dit smakelijke avontuur!