Deze bladerdeeg pompoentjes brengen de smaak van de herfst samen in één hap. Knapperig van buiten, zacht en kruidig van binnen. Ze zijn ideaal als herfstig borrelhapje, bijgerecht of zelfs als vega-voorgerecht met een frisse salade erbij. Ontzettend leuk om te maken en bijna té schattig om te eten!
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
- 1 pak roomboter bladerdeeg
- 200 gram gesneden pompoen
- 90 gram groene pesto
- 1 rode ui
- 1 tl knoflookpoeder
- chilivlokken (naar smaak)
- 1 ei
- keukentouw
Stap 2 | Pompoenvulling maken
Verwarm als eerste oven voor op 180 graden, kies voor boven- en onderwarmte. Meng de gesneden pompoen samen met een gesnipperde rode ui, groene pesto en de knoflookpoeder en chilivlokken. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
Hartige bladerdeeg pompoentjes
“Ze zien eruit als kleine kunstwerkjes en smaken net zo goed als ze eruit zien!”
Marieke
Smaakmaker
Stap 3 | Bladerdeeg vullen
Haal de bladerdeeg uit de verpakking en laat ontdooien. Neem een bladerdeegplak en leg deze op een schone ondergrond, bijvoorbeeld een snijplank. Verdeel de pompoenvulling over de bladerdeegplakken.
Stap 4 | Pompoenvorm maken
Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk deze aan. Vouw het overige bladerdeeg aan de rand naar het midden en maak er gesloten pakketjes van. Draai de bolletjes om en maak ze met de hand rond. Knip voor elk bolletje 3 stukjes touw van ongeveer 15 centimeter en leg deze in stervorm over elkaar. Leg in het midden het bladerdeegbolletje met de vouwkant naar beneden. Knoop de touwtjes dicht bovenop de bolletjes en knip het restant van de touwtjes af.
Stap 5 | Insmeren en afbakken
Leg alle bladerdeegbolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Kluts het ei in een schaaltje en bestrijk hiermee de bolletjes. Plaats de bakplaat in de oven en bak af in 20 tot 25 minuten. Laat de pompoentjes afkoelen voordat je de touwtjes doorknipt en verwijderd.
Eet smakelijk!
