“Specifieke behoeftes vervullen, een mooie uitdading

Informatie voor
Zorginstellingen

Zorginstellingen hebben andere eisen en behoeftes dan de gemiddelde klant. Bewoners komen vaak samen in een gemeenschappelijke keuken, maar beschikken soms ook over een pantry op de eigen kamer. In beide gevallen denken we graag met je mee over opstellingen, kleuren en materialen, maar ook over gebruiksgemak en veiligheid.

Voor alle behoeftes

Wij gaan graag met je in gesprek om de behoeftes van jouw zorginstelling te bespreken. Bij een grote, gemeenschappelijke keuken kijken we bijvoorbeeld naar wie de keuken gebruikt; de begeleiders en/of de bewoners? Dit heeft invloed op het ontwerp en andere keuzes die gemaakt moeten worden.

 

Ook kunnen wij je van dienst zijn als de bewoners een pantry op hun kamers krijgen. Gaat om een keukenblokje met spoelbak, of moet er ook gekookt kunnen worden? Wij denken graag met je mee.

De ervaringen van
Hans Straus
(Mooi Leven Huis)

“Onze dochter Naomi heeft sinds twee jaar haar eigen studio in een Mooi Leven Huis. Als ouders kunnen wij hier binnenkomen wanneer we willen en flexibiliteit staat centraal. Elke dag wordt er gekookt door de begeleiding of kookvrijwilligers. De keuken in de gemeenschappelijke ruimte is ruim opgesteld en geeft de bewoners alle ruimte, ook als zij aan een rolstoel gebonden zijn. Ook is er een lager aanrechtbladgedeelte, zodat elke bewoner bij de spoelbak terecht kan. Hier wordt dan ook intensief gebruik van gemaakt!”

De ervaringen van
William van Voorst
(Bouwbedrijf Kreeft)

“Het Mooi Leven Huis in Bennekom is één van de eerste projecten waar ik binnen Bouwbedrijf Kreeft bij betrokken was. Ik werd erg enthousiast van de samenwerking met diverse ouders binnen de projectgroep voor deze zorginstelling. Toen het tijd voor de keuken was, hebben wij de projectgroep geadviseerd om naar Velthuizen Keukens te gaan. Hier werden passende oplossingen geboden voor de doelgroep. Denk hierbij aan een verlaagd werkblad en de NEFF Slide&Hide oven, waardoor bewoners niet met hun rolstoel tegen de ovendeur aan kunnen rijden. Je kan bij Velthuizen Keukens altijd terecht; van grote vrijstaande villa tot studio in het Mooi Leven Huis.”