Home Recepten Voorgerechten Zomerse meloensalade met parmaham en mozzarella

Moeilijkheidgraad

Zomerse meloensalade met parmaham en mozzarella

10 minuten om te bereiden Voor 6 personen Print dit recept

Soms wil je gewoon iets makkelijks dat toch een beetje speciaal voelt. Deze salade is zo’n gerecht. Ideaal tijdens een warme dag, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De zoete stukjes meloen passen perfect bij het zoute van de parmaham, de romige mozzarella maakt het lekker zacht, en de pistachenootjes geven net dat beetje crunch. Een flinke hand rucola erbij voor pit, wat balsamico crème erover, en klaar. Fris, snel, en verrassend lekker.

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

  • 1 galia meloen
  • 1 cantaloupe meloen
  • parmaham
  • rucola
  • balsamico crème
  • mozzarella bolletjes
  • pistachenootjes

Stap 2 | Snijden en hakken

Snijd de cantaloupe en galia meloen doormidden, verwijder de zaden en schil. Snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes. Hak de pistachenootjes fijn. Scheur de parmaham in kleinere stukjes.

zomerse meloensalade

“Een fantastische salade tijdens warme zomerdagen. Fris, snel en verrassend lekker.”

Marieke

Smaakmaker

Stap 3 | Salade opbouwen

Verdeel de rucola over een grote schaal of bord. Leg de meloenblokjes erbovenop, gevolgd door de mozzarella en parmaham. Bestrooi de salade met fijngehakte pistachenootjes en druppel als laatste royaal balsamicocrème over het geheel.

Serveer direct, de salade is het lekkerst als alle ingrediënten goed gekoeld zijn.

Smakelijk!

Nieuwe recepten meteen ontvangen?

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.