Soms wil je gewoon iets makkelijks dat toch een beetje speciaal voelt. Deze salade is zo’n gerecht. Ideaal tijdens een warme dag, als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan. De zoete stukjes meloen passen perfect bij het zoute van de parmaham, de romige mozzarella maakt het lekker zacht, en de pistachenootjes geven net dat beetje crunch. Een flinke hand rucola erbij voor pit, wat balsamico crème erover, en klaar. Fris, snel, en verrassend lekker.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
1 galia meloen
1 cantaloupe meloen
parmaham
rucola
balsamico crème
mozzarella bolletjes
pistachenootjes
Stap 2 | Snijden en hakken
Snijd de cantaloupe en galia meloen doormidden, verwijder de zaden en schil. Snijd het vruchtvlees in hapklare blokjes. Hakde pistachenootjes fijn. Scheur de parmaham in kleinere stukjes.
zomerse meloensalade
“Een fantastische salade tijdens warme zomerdagen. Fris, snel en verrassend lekker.”
Marieke
Smaakmaker
Stap 3 | Salade opbouwen
Verdeel de rucola over een grote schaal of bord. Leg de meloenblokjes erbovenop, gevolgd door de mozzarella en parmaham. Bestrooi de salade met fijngehakte pistachenootjes en druppel als laatste royaal balsamicocrème over het geheel.
Serveer direct, de salade is het lekkerst als alle ingrediënten goed gekoeld zijn.
Smakelijk!
Nieuwe recepten meteen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
"*" geeft vereiste velden aan
Privacy-instellingen
Bij Velthuizen Keukens en Badkamers nemen we jouw recht op privacy serieus. Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan.