Scroll verder

Paella met kip en garnalen

Eenpansgerecht: paella met kip en garnalen

Eenpansgerechten… wij zijn er dol op! Stuk voor stuk allerlei ingrediënten toevoegen totdat er een heerlijk eindresultaat ontstaat. Deze paella met kip en garnalen is zo’n gerecht. Bomvol smaak en verse ingrediënten. Het is even wat snijwerk en aan het einde heb je even iets geduld nodig tot de paella de juiste garing bereikt heeft, maar of dat nu echt een probleem is? Geloof ons, het is de moeite meer dan waard!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 300 gram paellarijst
  • 400 gram kippendijen
  • 200 gram grote garnalen
  • 200 gram chorizoworst
  • 200 gram broccoli
  • 1 rode ui
  • 1 rode peper
  • 2 paprika’s
  • paprikapoeder
  • 200 gram tomatenblokjes uit blik
  • 1 liter kippenbouillon
  • 1 citroen
  • verse peterselie
60 minuten
4 personen
Ingrediënten voor de paella met kip en garnalen

Stap 2 | Surf & Turf

 

Als eerste begin je met het uitbakken van de chorizo. Snij daarvoor de chorizo in stukjes en bak deze in een paellapan zonder boter krokant. Heb je geen paellapan? Geen nood! Wij gebruikten gewoon een royale pan met groot bakoppervlak, en dat ging helemaal prima. Zodra de chorizo uitgebakken is, neem je deze uit de pan en laat het uitlekken op een keukenpapier. Snij vervolgens de kippendijen in blokjes en bak deze in dezelfde pan. Voeg de garnalen na een aantal minuten toe.

Chorizo uitbakken Kip en garnalen bakken

Stap 3 | Groenten snijden

 

Terwijl de kip bakt, begin je met het snijden van de groenten. Maak kleine blokjes van de paprika en snipper de rode ui. De rode peper snijd je in dunne reepjes. TIP; wil je de paella extra pit meegeven? Snijd de peper in zijn geheel, dus inclusief zaadlijst en pitjes. Voor minder pit verwijder je beide. Spoel de broccoli af onder de kraan en snij deze vervolgens in kleine roosjes. Voeg alle groenten in één keer toe aan de kip en garnalen. Roerbak alle groenten even kort.

Gesneden paprika, rode uit en broccoli Groenten toevoegen aan de kip en garnalen

Stap 4 | Paellarijst

 

Zodra het meeste vocht uit de groenten verdwenen is kan je de paellarijst toevoegen. Schep de rijst goed door en voeg ongeveer twee theelepels paprikapoeder toe. Snij de citroen in tweeën en knijp 1 helft uit boven de pan. Vervolgens kunnen de tomatenblokjes aan de pan toegevoegd worden. Doe ook de chorizo weer terug in de pan. Schep nu beetje bij beetje de bouillon door het gerecht en laat dit telkens opnemen door de rijst voordat je nieuw vocht toegevoegd.

Paellamengsel met kip, garnalen en groenten Paellarijst toevoegen aan de paella Bouillon toevoegen aan de paella Paella met kip en groenten doorroeren

Stap 5 | Garen & garneren

 

Nadat je al het vocht hebt toegevoegd laat je het geheel met de deksel op de pan nog even doorgaren. Het hele proces van water toevoegen en laten garen duurt gemiddeld 18 minuten. Proef de paella en voeg eventueel zout of peper toe. Garneer de paella met kip en garnalen met schijfjes citroen en gesneden verse peterselie.

 

Smakelijk eten!

Paella gegarneerd met citroen en peterselie
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Risotto met groene asperges uit de stoomoven

Spaanse tortilla met chorizo

Groente & garnalen uit de stoomoven

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak