Deze chorizo vlinders zijn het perfecte hapje voor ieder moment waarop je iets feestelijks en hartigs wilt serveren. Ze combineren de pittige, kruidige smaak van chorizo met de romigheid van roomkaas, verpakt in luchtig bladerdeeg dat krokant uit de oven komt. Ideaal voor je tapasplank in combinatie met de Griekse dip bijvoorbeeld.
Stap 1 | Wat hebben we nodig?
1 rol bladerdeeg
150 gram roomkaas
200 gram chorizo
sesamzaadjes
1 losgeklopt ei
Stap 2 | Chorizo mengsel
Verwarm als eerste de oven voor op 200 °C , kies voor de functie boven- en onderwarmte. Verwijder het vel van de chorizo en snijd de chorizo in stukjes. Wij gebruikten de voorgesneden chorizo, lekker makkelijk! Doe de chorizo in de keukenmachine en voeg de roomkaas toe. Mix tot een glad en smeuïg mengsel.
Stap 3 | Vlinders vormen
Rol het bladerdeeg uit en bestrijk gelijkmatig met het chorizo mengsel. Rol het bladerdeeg vanaf beide lange zijden eerst voor de helft naar het midden en daarna volledig naar het midden, zodat je twee rollen hebt die elkaar raken. Snijd het bladerdeeg vervolgens in plakjes van ongeveer 1 cm dik en verdeel ze over een met bakpapier beklede bakplaat.
Stap 4 | Vlinders afbakken
Bestrijk de chorizo vlinders met het losgeklopte ei. Verdeel wat sesamzaadjes over een bord en haal hier elke chorizo vlinder doorheen. Plaats de bakplaat in de oven en bak de chorizo vlinders in ongeveer 12-15 minuten af, tot ze goudbruin en krokant zijn. Laat ze daarna even kort afkoelen, hierdoor krijgen de vlinders meer stevigheid.
chorizo vlinders met roomkaas
“Deze hapjes vallen altijd in de smaak tijdens een borrelavond met vrienden”
Marieke
Smaakmaker
Nieuwe recepten meteen ontvangen?
Schrijf je in voor de nieuwsbrief!
"*" geeft vereiste velden aan
Privacy-instellingen
Bij Velthuizen Keukens en Badkamers nemen we jouw recht op privacy serieus. Daarom geven we je de controle over de manier waarop wij met je data omgaan.