Scroll verder

SPEKtakel in de ATAG Kookfabriek

Wat een feest vorige week dinsdag! Met een groot gedeelte van ons team vertrokken we na werktijd richting Utrecht om te koken. Toon, onze vertegenwoordiger van ATAG, had ons uitgenodigd in de Kookfabriek voor een heuse kookworkshop. De Kookfabriek word gesponsord door Atag. En wat een prachtlocatie in Utrecht! De mobiele kookeilanden zorgen voor een fijne industriële sfeer, echt een aanrader voor als je eens een kookworkshop wilt meemaken. Bij de Kookfabriek hebben ze verschillende arrangementen, van teambuilding kookcompetities tot een heuse masterclass onder leiding van een bekende kok.

 

Wij kookten deze avond in 2 teams van 8. Exact dezelfde recepten en exact dezelfde ingrediënten. Je zou dus denken dat de gerechten van beide teams precies hetzelfde zouden moeten smaken, niets was minder waar! Leuk om te ontdekken dat de manier van bereiden zo’n verschil kan maken! Al doet suiker in plaats van zout bij het vlees heel veel met de smaak natuurlijk… 😉

 

Voor het voorgerecht maakten we Ricotta Bumpling, heerlijk zachte kaas met groene asperges, doperwten en kippenbouillon. Als hoofdgerecht aten we Pork Belly, eerst het buikspek even bakken in de pan met knoflook en andere verse kruiden en daarna de oven in om langzaam verder te garen, verrassend lekker! Daarbij aten we nog vers gebakken brood met tzatziki en een salade van komkommer met radijs. Voor wie nog ruimte had voor een nagerecht kon zich te goed doen aan verse Appel Crumble. Je kunt de recepten van deze gerechten vinden op de site van de Kookfabriek. 

 

We hebben een ontzettend leuke avond gehad, heerlijk gegeten en gedronken en vooral veel plezier gehad met elkaar. Proef de sfeer op de foto’s hieronder…!

 

Toon van ATAG; namens ons allen, bedankt!