Scroll verder

Küchenmeile 2023

Inspiratietour naar Duitsland

 

Samen met een aantal collega’s besloten we de keukenwereld opnieuw te verkennen en op zoek te gaan naar de nieuwste keukentrends en innovaties. En waar anders kunnen we dat beter doen dan in Duitsland, een land dat bekend staat om zijn baanbrekende technologie en verfijnde ontwerpen. Al jaren bezoeken we in september de Küchenmeile, bij uitstek de plek waar je als keukenleverancier naar toe wilt gaan als je jezelf wilt laten onderdompelen in de nieuwste trends.

De eerste stop; Rotpunkt

 

Na een autorit van bijna drie uur kwamen we aan bij onze eerste stop, keukenmeubelleverancier Rotpunkt. Rotpunkt is al sinds jaar en dag één van onze vaste leveranciers als het gaat om onze keukenmeubelen. Ze leveren betaalbaar design in uitstekende kwaliteit en de mogelijkheden zijn nagenoeg eindeloos. We werden ontvangen door Mark en na de koffie startte de rondleiding waarbij Mark ons mee nam langs alle nieuwe ontwikkelingen.

 

Wat opviel bij de keukenontwerpen was vooral de combinatie van natuurlijke materialen zoals hout gecombineerd met warme tinten of zwart. Het geribbelde front is nog steeds een hot item en nu ook verkrijgbaar in Terra Grey. Een zacht grijze tint, die je op de afbeeldingen hierboven ziet.

Vernieuwing in de details

 

Mark liet ons ook nog de nieuwe grepen zien, verkrijgbaar in goud, zwart, brons en glanzend chroom. Deze greep is leverbaar in meerdere uitvoeringen. De Pull Bar zoals je hierboven kunt zien, een Furniture Bar of de iets subtielere T-Bar. En over grepen gesproken; het is nu ook mogelijk om greeplijsten in dezelfde kleur als het front te kiezen, hierdoor krijgt je keuken een nog strakker uiterlijk. Ook wordt er in keukenopstellingen steeds meer gebruik gemaakt van pocketsystemen. Achter deze handige schuifdeuren verberg je bijvoorbeeld apparatuur die net iets minder mooi staat op een werkblad.

 

Voordat we onze reis vervolgden naar de volgende locatie, pakten we nog even de lunch mee bij Rotpunkt. En omdat we er toch zijn, nog een puntje pizza voor onderweg. 😉

NEFF Flex Design

 

We stopten bij House4Kitchen, waar wij even bij NEFF langs gingen. De belangrijkste innovatie die we bij NEFF zien, zit ‘em in het design. Dankzij de verwisselbare designelementen, zoals handgrepen en zijlijsten voor je oven, afzuigkap, koffieautomaat en zelfs de TwistPad Flex-bedieningsknop is het mogelijk om je apparatuur te personaliseren zoals jij dat wenst. Verkrijgbaar in vier kleuren, namelijk Brushed Bronze, Deep Black, Anthracite Grey of Metallic Silver.

 

Waar we eerder de TwistPad zagen als enkel voor de bediening van je inductiekookplaat, is het met de TwistPad Flex nu ook mogelijk om je oven of koffiemachine te bedienen. Zo bepaal je zelf wat je de beste bediening van je apparatuur vind. Handig!

Recyclebaar werkblad

 

We eindigden onze inspiratietour bij Dekker. Maurice liet ons verschillende nieuwe type werkbladen zien in keramiek of composiet. Mooie marmerstructuren zijn nog steeds een trend en hierin zien we steeds meer uitbreidingen. Ook vertelde Maurice over de nieuwste innovatie; het 100% recyclebare werkblad Cosmolite. Cosmolite is een samengesteld product van mineralen uit industrieelafval. Bindhars en het fabricageproces zorgen ervoor dat het blad niet poreus is en uitermate geschikt voor gebruik in de keuken. Hiermee speelt Dekker in op de algemene trend; duurzaamheid.

 

Uiteraard is deze blog bij lange na niet genoeg om alle trends en innovaties te laten zien. Kom daarom langs in onze showroom! Na ons bezoek aan de Küchenmeile zijn wij weer helemaal up to date en staan wij klaar om dit toe te passen in jouw keukenontwerp!