Scroll verder

Interview collega Martin in magazine ‘Werkgeluk’

In maart verscheen het magazine ‘Werkgeluk’. In dit magazine, wat huis aan huis met een dagblad verspreid werd, staat een interview met onze collega Martin Gallas. Dit willen we graag met jullie delen en hieronder lees je het interview.

 

Het bloed stroomt soms waar het niet gaan kan. Dat geldt zeker voor keukenmonteur Martin Gallas. Hij werkte jarenlang bij een van de grootste keukenleveranciers van Nederland, maakte een uitstapje naar de ICT, maar kon zijn oude passie niet loslaten. Bij Velthuizen Keukens vond hij terug waar hij het meeste van houdt: mooie dingen maken!

 

“Eigenlijk is het heel simpel, ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken. Bij een echt familiebedrijf waar je elkaar kent en op elkaar kunt bouwen en vertrouwen. Dat was wel wat anders bij mijn vorige werkgevers. Dat waren grote bedrijven waar je je meer een nummer dan een collega voelde. Tijdens het eerste gesprek bij Velthuizen Keukens wist ik het al: hier wil ik werken en doen wat ik het liefste doe, mooie dingen maken met mijn handen.”

 

Inwerkperiode

 

“Bij Velthuizen Keukens gaan we ver voor onze klanten. Dat merkte ik al tijdens de inwerkperiode. Ik werd niet meteen op klus gestuurd, maar liep eerst een aantal weken mee op verschillende afdelingen. Dan zie je hoe het ‘keukenproces’ van A tot Z verloopt. Ik ben bij verkoopgesprekken geweest, heb het bestelproces van keukens meegemaakt en ging mee met fotoshoots voor onze magazines en de website. Op die manier leer je het bedrijf goed kennen en natuurlijk ook al je collega’s. Een leuke club mensen die nog wat voor elkaar over hebben.”

 

Liefde voor het vak

 

‘Ik zie het als een voorrecht dat ik van mijn hobby uiteindelijk toch weer mijn beroep heb kunnen maken. Ik ga elke dag met een grote glimlach naar mijn werk en dat enthousiasme en die passie geven al mijn collega’s mee aan onze klanten. En dat is natuurlijk ook wat we verwachten van nieuwe collega’s. Naast de liefde voor het vak werk je natuurlijk secuur en ga je pas naar huis als de klant helemaal tevreden is. Het monteren moet met net zoveel zorg en aandacht gebeuren als het verkopen en bestellen van de keukens.”

 

Groepsgevoel

 

“Mooie dingen maken, iets leukers is er niet. En het wordt nog prettiger dankzij het perfecte gereedschap waar we mee mogen werken. Dat is echt het halve werk. Daarnaast is het gewoon een erg gezellig bedrijf waar we graag samen dingen doen. Van een vrijdagmiddagborrel tot een dagje uit. Velthuizen Keukens is geen massabedrijf, iedereen krijgt hier persoonlijke aandacht en het groepsgevoel is groot.”


Op zoek naar een nieuwe uitdaging? 

 

Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij hebben altijd plaats voor vakmensen. Bezoek onze vacature-site en reageer op een van onze vacatures.