Scroll verder

Luxe en eenheid in Scherpenzeel

Binnenkijken bij de

Familie Van Velthuizen

uit Scherpenzeel

 

Een kleine ruimte vraagt meestal om creativiteit en levert daardoor juist een verrassend eindresultaat op. Maar een grote ruimte biedt ook mogelijkheden. Dat blijkt in Scherpenzeel het geval. De prachtige, ruime woning ligt middenin het dorp, maar is toch omgeven door groen. De bewoners kozen voor een uitbouw die ruimte geeft voor een bijzondere woonkeuken mét eethoek. Zeker als er een uitbouw voor gerealiseerd is, moet er een keuken komen die ook helemaal bij de smaak van de bewoners past. Daar weet Velthuizen Keukens Architectuur wel raad mee.

bullet point Bijzondere woonkeuken

bullet point Eethoek

bullet point Luxe elementen

bullet point Marmeren werkblad

Hart van het huis

De bewoners van het pand in Scherpenzeel kozen bewust voor een ruime keuken toen ze tot een uitbouw overgingen. Ze verlangden namelijk een keuken die het hart van het huis is, waar zowel de kinderen kunnen spelen als gezellig nagetafeld kan worden. Veel opbergruimte was ook gewenst.

Luxe en knus

De keukendesigner wist meteen dat de ruimte zich leent voor donkere, warme kleuren. Doordat de kleuren op de muren en het plafond donker zijn, omarmt de ruimte de bewoners. Dit geeft de keuken ook een luxe uitstraling. Verschillende elementen versterken dit effect. Zie bijvoorbeeld het chique bruine marmer dat verwerkt is in het eiland, de nis in de wand én het hangende meubel aan tegenoverliggende de wand. Maar ook de gietvloer benadrukt de ruimte. De kasten achter het kookeiland zijn ingebouwd in de wand en krijgen een soort gouden aura dankzij ledverlichting. Die gouden kleur komt terug in de stoelen aan de eettafel. Alle kleuren passen goed bij het groen dat door het grote raam te zien is.

 

Ondanks het knusse gevoel, voelt de ruimte nog steeds wijds. Dit verwezenlijkten we door middel van de lange kastenwand en het lange zwevende meubel. Bovendien benadrukten we de lengte van de ruimte door het kookeiland door te laten lopen in een eettafel die iets lichter van kleur is. We laten de bewoners achter in een gezellige, ruime keuken die luxe ademt en uitkijkt op de groene tuin.

Specificaties

bullet pointRotpunkt keuken

bullet pointFrontkleur Sherwood Black

bullet pointVelthuizen Select marmeren werkblad

bullet pointNEFF stoomoven (60 cm)

bullet pointNEFF stoomoven (45 cm)

bullet pointNEFF oven met magnetronfunctie

bullet pointNEFF inbouwkoffiemachine

bullet pointNEFF inductiekookplaat met afzuiging

bullet pointNEFF koelkast

bullet pointNEFF vriezer

bullet pointNEFF vaatwasser

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

Gebruikte merken:

https://www.velthuizenkeukens.nl/merken/velthuizen-select/

Wil jij ook een

nieuwe keuken?

Maak een afspraak!

"Ik denk graag mee over de opstelling en materialen voor jouw keuken!"


Wilbrand Interieurdesigner