Scroll verder

Strak maar gezellig in Almere

Binnenkijken bij de

Familie Van de Meulen

uit Almere

 

Een strak, ruim nieuwbouwhuis vraagt om een frisse, moderne keuken. Zeker als deze gelegen is in de jonge, moderne stad Almere. De uitdaging daarbij is wel om de keuken van genoeg karakter en sfeer te voorzien. Helemaal als de keuken voor de bewoners het middelpunt van het huis is. Deze missie vraagt een unieke keuken op maat, besloot de familie. Zo kwam Velthuizen Keukens Exclusieve Architectuur in het spel. En zo begon een ontspannen proces waarbij veel overleg was tussen de familie en de keukendesigner. Wat betreft maatvoering en stijl stonden de bewoners overal voor open. Over de sfeer, daarentegen, was de familie heel duidelijk. De maatwerkkeuken moet zowel rust en gezelligheid uitstralen zodat het echt als thuis zou voelen. Deze wens hebben wij op allerlei manieren tot vervulling gebracht.

bullet point Moderne keuken

bullet point Zorgvuldig lichtplan

bullet point NEFF apparatuur

bullet point Kookeiland

Wit, zwart en hout

De keukendesigner bedacht een ijzersterke manier om strakheid en gezelligheid met elkaar te combineren. De meubelen waarop gespoeld en gekookt wordt hebben mat witte fronten zonder grepen, een zwart werkblad en zilverkleurige accenten. Om te breken met dit strakke geheel hebben de in de wand gebouwde hoge kasten achter het eiland houten deuren met zichtbare noesten. Hier passen wél grepen bij. Hetzelfde hout is ook gebruikt voor de nissen.

Zorgvuldig lichtplan

Ook bij een nieuw huis zit je vast aan bepaalde zekerheden. In het geval van het huis in Almere zijn dat de leidingkolommen die de woonkamer gedeeltelijk afscheiden van de keuken. We wisten hier creatief mee om te springen door er nisjes van te maken voor servies en het koffiezetapparaat. De bewoners koken graag heerlijke, pittige gerechten voor de hele familie. Zoals in de lijn der verwachting ligt, wensten zij dan ook een groot werkblad. Doordat op het eiland alleen gespoeld wordt, is er werkruimte in overvloed én plaats voor maar liefst vier familieleden. Het eiland, het kookgedeelte met laden, de hoge kasten in de wand én de nissen zorgen ervoor dat alle spullen netjes opgeborgen kunnen worden. Dit zorgt voor een opgeruimd, rustig gevoel in de keuken. Dit wordt versterkt doordat de familie vanuit de keuken direct de ruime tuin in kijkt. De juiste sfeer is bereikt mede dankzij een zorgvuldig opgesteld lichtplan. De unieke keuken heeft sfeerverlichting, maar de familie heeft ook genoeg licht om lekker bij te werken. Kortom, missie geslaagd!

Specificaties

bullet pointRotpunkt keuken

bullet pointFrontkleur 1 Snow

bullet pointFrontkleur 2 Pastel Smoke Nerf

bullet pointTopline composiet werkblad

bullet pointNEFF inductiekookplaat

bullet pointNEFF multifunctionele oven met magnetron

bullet pointNEFF combi-stoomoven

bullet pointNEFF koelkast met vriesvak

bullet pointNEFF vaatwasser

bullet pointWave afzuigunit

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

Gebruikte merken:

Wil jij ook een

nieuwe keuken?

Maak een afspraak!

"Ik stel graag samen jouw nieuwe keuken samen!"


Wilbrand Keukendesigner

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak