Scroll verder

Gedurfde kleuren en natuurlijke materialen in Rotterdam

Binnenkijken bij de

Familie Ruiter-Koopmans

uit Rotterdam

 

Midden in de stad wonen in een oase van rust onmogelijk? Niets is minder waar. Dat kan namelijk in de oude Fenix Loodsen in Rotterdam. De afgelopen jaren zijn ze getransformeerd in een unieke leefomgeving. De oude details zijn behouden. Zo’n uniek pand vraagt om een unieke keuken die ontstaan is uit een maatwerkaanpak. Velthuizen Keukens Architectuur was meteen enthousiast.

bullet point Uniek pand

bullet point Zeeën van ruimte

bullet point Natuurlijke kleuren

bullet point Marmeren werkblad

Doel heiligt de middelen

Tijdens de eerste kennismaking tussen Wilbrand en de bewoners werd meteen duidelijk dat ze een natuurlijke overgang van de ingang naar de keuken en de keuken naar de woonkamer wilden realiseren. Dat daar een aantal muren voor moesten wijken, vonden ze geen enkel probleem. Een gevalletje van het doel heiligt de middelen. We spraken ook af de slaapsuite in dezelfde stijl te realiseren. Wilbrand kon meteen na de eerste ontmoeting aan de slag met een conceptplan op basis van de bouwtekening.

Zeeën van ruimte

Bij binnenkomst in de woning wordt de bezoeker de keuken in geleid dankzij een lange lichtbalk die in het plafond geïntegreerd is. Maar tijdens de wandeltocht naar de keuken is er ook genoeg lust voor het oog. De hoge kastenwand die doorloopt in de keuken heeft een unieke bronzen kleur. Toch oogt deze in de hal anders dan in de keuken dankzij de prachtige structuur van de strijklak. Het marmeren werkblad van de keuken die in het verlengde van de kastenwand is geplaatst, had niet beter bij de kasten kunnen passen. Deze is van bruin marmer met een van nature prachtig, uniek patroon. Doordat de fronten strak zijn komt het marmer goed tot zijn recht. De lichte, natuurlijke houtaccenten en de lichtgrijze gietvloer zorgen ervoor dat de pronkstukken in het oog springen.

 

De kastenwanden zorgen voor genoeg opbergruimte. De lengte van het werkblad biedt overvloed aan werkruimte. Door de unieke opstelling van de keuken blijft er in het appartement toch nog een zee van ruimte over voor een prachtige – wederom lichthouten – eettafel die een indrukwekkend uitzicht heeft op Rotterdam. Een nog perfectere keuken voor deze woning kunnen wij ons bijna niet voorstellen.

Specificaties

bullet pointTristar keuken

bullet pointFrontkleur 1 Fenix Black

bullet pointFrontkleur 2 Brons Reflex

bullet pointVelthuizen Select marmeren werkblad

bullet pointATAG combi-stoomoven

bullet pointATAG inductiekookplaat met afzuiging

bullet pointATAG koel-vriescombinatie

bullet pointATAG vaatwasser

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

Gebruikte merken:

https://www.velthuizenkeukens.nl/merken/velthuizen-select/

Wil jij ook een

nieuwe keuken?

Maak een afspraak!

"Zie ik je snel in de showroom voor passend keukenadvies?"


Wilbrand Interieurdesigner