Scroll verder

Tomatensalade met burrata

Tomatensalade met burrata

De inspiratie voor deze tomatensalade hebben we opgedaan op de website van Eefsfood. Zoals Eef het zelf beschrijft: ‘De allerlekkerste tomatensalade die je elke dag wel zou kunnen eten.’  En met recht! Van deze frisse tomaatjes in combinatie met de romige burrata krijg je niet snel genoeg. Binnenkort ga je hier trouwens nog meer recepten van Eef tegenkomen, zowel op deze pagina als op Instagram. Deze enthousiasteling komt namelijk bij ons koken en neem je op haar Instagramaccount mee in dit avontuur. Een goede reden dus om haar te gaan volgen!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 350 gram kleine tomaatjes
  • 1/2 rode ui
  • 2 takjes basilicum
  • 2 el olijfolie
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1/2 el kristalsuiker
  • 1/2 tl versgemalen peper
  • 1/2 tl grofgemalen zeezout
  • 1/2 teen knoflook
  • 2 el geroosterde pijnboompitten
  • 1 bol burrata of mozzarella
30 minuten
2 personen
Ingrediënten voor de tomatensalade met burrata

Stap 2 | Salade mengen

 

Meng alle natte ingrediënten voor de dressing door elkaar. Halveer de tomaatjes en snipper de rode ui. Hak ook de verse basilicum en knoflook fijn. Doe alle groenten bij elkaar in een kom, schenk de dressing er over en schep dit om. Laat een half uurtje staan.

Basilicum snijden Dressing voor de tomatensalade maken Gesnipperde rode ui aan de tomaatjes toevoegen Dressing toevoegen aan de tomatensalade

Stap 3 | Finishing touch

 

Rooster de pijnboompitjes en verdeel deze over de salade. Leg de burrata in het midden van de salade en schenk hier nog wat olijfolie over. Als laatste nog een draai van de peper- en zoutmolen. Deze salade kan je prima eten als maaltijd, maar is ook heerlijk bij een lekker pastagerecht bijvoorbeeld.

 

Smakelijk!

Olijfolie over de burrata gieten Tomatensalade met burrata
Tomatensalade met burrata en gesnipperde rode ui

Vergelijkbare recepten

Frisse pastasalade met zalm en honing-mosterddressing

Zomerse kipsalade met ananas

Oosterse salade met ossenhaaspuntjes

Vraag ons gratis magazine aan!

Of maak een afspraak