Scroll verder

Scroppino met limoncello en citroenijs

Scroppino met een twist

Wij hebben de traditionele scroppino in een gloednieuw jasje gestoken. Waar de originele scroppino bestaat uit een mix van prosecco, ijs en vodka, besloten wij heel eigenwijs om het eens helemaal anders te doen. De prosecco vervangen wij door tonic en de vodka door limoncello. Deze twist smaakt verrassend lekker!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 4 bollen citroenijs
  • 100 ml limoncello
  • 80 ml tonic
  • verse citroen
10 minuten
2 personen
Ingrediënten voor de scroppino met limoncello, citroenijs en tonic

Stap 2 | Mixen

 

Om het drankje goed te kunnen mixen, gebruik je een blender of staafmixer. Doe de bolletjes citroenijs in de mengbeker en voeg hier de limoncello aan toe. Blend alles tot een schuimig, glad geheel.

 

Citroenen en limoncello
De citroenen en limoncello mixen met de staafmixer

Stap 3 | Schenken en garneren

 

Verdeel het mengsel van limoncello en citroenijs over twee glazen. Wij gebruikten wijnglazen, maar champagneglazen zijn voor dit drankje ook erg mooi. Vul het glas verder af met de tonic. Garneer de glazen met een schijfje citroen en eventueel een muntblaadje.

 

Saluti!

 

Wijnglazen vullen met het mengsel van citroenijs en limoncello
De glazen aanvullen met tonic
Proosten met de scroppino van limoncello, citroenijs en tonic
Scroppino met een twist
Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Disaronno cocktail met ginger ale

Cocktail Licor 43 met vanille-ijs

Zomerdrankje met bruisend water en Licor 43