Scroll verder

Plat brood met parmaham, pesto en mozzarella

Plat brood gevuld met pesto, parmaham en mozzarella

Tijdens ons teamuitje eind september, hebben we met z’n allen onze lunch bereidt. Lekker in de buitenlucht maakten we de heerlijkste gerechten. Ook dit plat brood met parmaham stond op het menu. Inmiddels hebben we hem ook al een aantal keer, in een iets aangepaste vorm qua vulling, bij ons in de showroom gemaakt. En dit broodje is een regelrechte favoriet geworden! Het zachte brood in combinatie met de parmaham, pesto en mozzarella is echt fantastisch. Ook is het nog eens een heel veelzijdig gerecht. Of je het nu tijdens de lunch, als voorgerecht of bij de borrel eet… Het smaakt altijd!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

Plat brood:

  • 500 gram bloem
  • 250 ml lauwwarm water
  • snufje zout

 

Vulling:

  • circa 10 plakken parmaham
  • groene pesto
  • pijnboompitten
  • rucola
  • 1 bol mozzarella
30 minuten
5 personen
Ingrediënten voor een gevuld plat brood

Stap 2 | Brood kneden

 

Het maken van plat brood is ontzettend makkelijk, je hebt er maar drie ingrediënten voor nodig. Doe de bloem samen met een snuf zout in een ruime kom, en voeg in gedeeltes het water toe. Is je deeg nog te plakkerig? Doe er dan nog wat bloem bij. Het deeg is perfect als je er een mooie ronde bol van kunt maken die niet aan je handen plakt.

Brood kneden Mozzarella, pijnboompitten, parmaham en pesto

Stap 3 | Uitrollen

 

Verdeel het deeg in kleine bolletjes ter grootte van een golfballetje. Bestrooi het werkblad met bloem en rol vervolgens met de deegroller elk bolletje uit tot een cirkel van ongeveer 15 centimeter.

Deegballetjes uitrollen Uitgerold deeg voor plat brood

Stap 4 | Vulling

 

Bestrijk elke cirkel met de pesto. Beleg vervolgens met parmaham, rucola en pijnboompitten. Als laatste verdeel je de in stukjes gesneden mozzarella er over. Klap nu het deeg dubbel en druk met een vork de randen aan elkaar.

Plat brood gevuld met pesto, parmaham en mozzarella Dichtgevouwen plat brood

Stap 5 | Grillen

 

Met behulp van de grillplaat op de inductiekookplaat hebben wij de broodjes klaargemaakt. Het grillen geeft een extra lekkere smaak aan het deeg, en bovendien ziet het er ook nog eens mooi uit. Zorg ervoor dat je grillplaat goed verwarmd is en bak de broodjes ongeveer 4 minuten aan elke kant, totdat er mooie streepjes van de grillplaat ontstaan. Geen grillplaat in huis? Bak de broodjes dan in een ruime koekenpan, dat gaat ook prima.

 

Eet smakelijk!

Martijn grillt het platte brood op de grillplaat Plat brood vlak voor het grillen
Plat brood met parmaham, pesto en mozzarella
Terug naar overzicht

Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Vraag ons magazine aan!