Scroll verder

Makkelijke melanzane van Eefsfood

Eefje van Eefsfood in de showroom van Velthuizen Keukens

Melanzane is van origine een ovenschotel met aubergine, tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella. Eigenlijk is het een soort lasagne met aubergine in plaats van lasagnebladen. In dit recept houden we het wat simpeler, want we gaan geen volledige ovenschotel maken. Met een halve aubergine als basis kun je namelijk een maaltijd creëren die net zo lekker is! Als hoofdgerecht is deze melanzane bedoeld voor twee personen, maar je kunt dit recept ook als voorgerecht aan vier personen serveren.

 

Dit is een recept van Eefsfood, waar wij een fijne samenwerking mee hebben. De opzet van het recept is daarom iets anders dan je van ons gewend bent, maar het resultaat is zeker net zo lekker!

 

Stap 1| Wat hebben we nodig?

 

  • 2 grote aubergines
  • 250 gram kant-en-klare tomatensaus
  • 1,5 eetlepel geroosterde pijnboompitten
  • 150 gram mozzarella
  • 2 handjes rucola
  • Parmezaanse kaas
  • Basilicum
  • Peper en zout
  • Olijfolie
45 minuten
2 personen

Stap 2 | Voorbereiden en in de oven

 

Snij de aubergines in de lengte doormidden en zet de oven al op voorverwarmen; 200 graden hete lucht. Snij de aubergines kruislings in, besprenkel met olijfolie en strooi er een klein beetje zout op. Leg met de ingesneden kant rechtsreeks op de bakplaat. Bak de aubergines zeker 15 minuten. In de tussentijd zet je de tomatensaus klaar en snijd je de mozzarella in plakken. Rooster nu ook de pijnboompitten droog in een koekenpan.

 

*Wat betreft de pijnboompitten; Eefje roostert ze zelf altijd in één keer, zodat ze de pitten altijd voor het grijpen heeft. Ze geven dan ook de meeste smaak af. Je kunt er ook voor kiezen om ze mee te bakken in de laatste 15 minuten; leg ze dan in de volgende stap op de plakjes mozzarella.

Makkelijke melanzane met aubergine, tomatensaus, mozzarella en Parmezaanse kaas

Stap 3 | Omdraaien en beleggen

 

Wanneer de 15 minuten voorbij zijn draai je de aubergines om, met de ingesneden kant naar boven. Schep hier de tomatensaus op, gevolgd door een beetje peper, een royale hoeveelheid geraspte Parmezaan en de plakjes mozzarella. Zet de melanzanes voor 15 minuten terug in de oven. Vind je dat de kaas nog niet genoeg kleur heeft? Zet dan de oven nog een paar minuutjes op de grillstand. Liever wat langer in de oven dan te kort!

 

Stap 4 | Garneren en aan tafel

 

Leg wat rucola op de borden en schep hier de melanzanes op. Maak af met nog een beetje geraspte Parmezaanse kaas, de geroosterde pijnboompitten, een swirl olijfolie en serveer met wat verse basilicum.

 

Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Tomatensalade met burrata

Gevulde kastanje champignons uit de stoomoven

Vegetarische lasagne met spinazie