“Een heerlijk verwen-dessert; witte chocolademousse met bastogne en frambozen

Witte chocolademousse met bastogne en frambozen

Zoet, zoeter, zoetst. Zoeter dan witte chocolademousse bestaat eigenlijk niet. Een dessert voor echte zoutekouwen. Serveer de witte chocolademousse met frambozen voor een frisse tegenhanger. Voeg er ook nog bastogne aan toe en je hebt een echt verwen-dessert. Houd er met dit recept rekening mee dat de witte chocolademousse nog 3 uur moet opstijven in de koelkast. Je kunt de mousse ook prima een dag van te voren maken. Dit recept is voldoende om vier chocoladeliefhebbers intens gelukkig te maken!

Stap 1 | Voorbereiden

Wat hebben we nodig?

  • 1 eidooier
  • 1 el kristalsuiker
  • 250 ml slagroom
  • 80 ml halfvolle melk
  • 100 gr witte chocolade
  • 150 gram frambozen
  • half pak bastogne koekjes

Stap 2 | Mousse maken

Verwarm in een steelpannetje de melk. Klop intussen in een mengkom de eidooier samen met de suiker licht en romig. Zodra de melk warm is, voeg je dit beetje bij beetje toe aan het eimengsel. Zorg ervoor dat het ei niet stolt, dus blijf goed roeren. Giet het mengsel terug in de steelpan en laat het op een lage stand dikker worden. Zet de hittebron uit en laat de witte chocolade smelten in het mengsel. Laat het mengsel nu snel afkoelen, dit kun je doen door het even in de vriezer te zetten. Klop intussen de slagroom stijf. Spatel het afgekoelde chocolade mengsel voorzichtig door de slagroom. Doe de mousse in een spuitzak en laat 3 uur opstijven in de koelkast.

Stap 3 | Glazen vullen

Zodra je de witte chocolademousse wilt gaan serveren hak je de bastogne koekjes fijn. Verdeel eerst een laagje bastognekruimels over de glazen, vervolgens een laagje mousse en wat frambozen. Herhaal dit per plas totdat alle ingrediƫnten op zijn. Garneer de glazen met wat laatste frambozen, bastogne kruimels en een vers muntblaadje.

Geniet!