Scroll verder

No-bake chocoladetaart met aardbeien

Deze chocoladetaart met aardbeien hebben wij al een aantal keer geserveerd aan onze klanten, en keer op keer scoorden wij flink wat punten! Dat is ook niet zo gek, hij is gewoon ongelofelijk lekker. Tijd dus om het recept met jullie te delen. Oké, we geven toe; gezien de hoeveelheid calorieën in deze taart kan je hem beter niet wekelijks eten. Maar om de zomervakantie maar eens goed te beginnen kan het best. De ingrediënten zijn eenvoudig, hij is snel gemaakt, en er komt geen oven aan te pas, ideaal!

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 250 gram bastogne koekjes
  • 100 gram gesmolten boter
  • 200 gram melk chocolade
  • 100 gram pure chocolade
  • 200 milliliter slagroom
  • 150 gram aardbeien
  • 2 eetlepel pistachenootjes
30 minuten
12 personen

Stap 2 | Voorbereiden

 

Je kunt deze taart het beste in een vorm met uitneembare bodem maken. Wij hebben een vierkante springvorm gebruikt, maar een ronde vorm kan natuurlijk ook. Start met het verzamelen en afwegen van alle ingrediënten. Spoel de aardbeien af onder de kraan en verwijder het kroontje. Vervolgens halveer je de aardbeien.

Stap 3 | De bodem

 

Smelt 100 gram boter in een pannetje. Ondertussen kan je beginnen met het verkruimelen van de bastogne koekjes. Wij gebruikten hiervoor een keukenmachine, maar heb je die niet kan je de koekjes ook in aluminiumfolie verpakken en ‘bewerken’ met de deegroller. Zodra de boter gesmolten is, meng je dit met de bastogne kruimels. Doe dit mengsel in de springvorm en druk aan met de bolle kant van een lepel. Zorg voor een iets opstaande rand tegen de zijkanten. Zet de bodem in de koelkast.

Stap 4 | Chocoladeganache

 

Nu kunnen we beginnen met de zoetigheid! Verwarm in een pannetje de slagroom. Zodra de slagroom warm is giet je deze over in een schaal. Zet deze schaal op een pan met kokend water. Breek de chocolade in stukjes en voeg in delen toe aan de slagroom. Deze manier van verwarmen noemen we ook wel au bain marie. Roer regelmatig door tot alle chocolade gesmolten is en er een gladde, glanzende ganache ontstaat.

Stap 5 | Even hakken

 

Terwijl de chocolade smelt kan je de pistachenootjes hakken. Hak ze niet té fijn, het is lekker als je straks nog goed de stukjes noot proeft. Tegenwoordig koop je de pistachenootjes trouwens gewoon gepeld en wel, da’s wel zo makkelijk!

Stap 6 | Opbouwen

 

Als alle chocolade gesmolten is, schenk je deze voorzichtig op de bastognebodem. Verdeel over de bodem en strijk de ganache glad. Nu kan je de gehalveerde aardbeien toevoegen. Wij hebben de aardbeien met de bolle kant naar beneden gelegd, maar uiteraard kan je dat ook andersom doen. Net wat je zelf het mooiste vind!

Stap 7 | Eventjes geduld

 

Nog even geduld voordat je kan proeven, want deze taart moet even de koelkast in om op te stijven. Zo’n 2,5 tot 3 uur is ruim voldoende.

Stap 8 | Genieten

 

Na het opstijven haal je de taart voorzichtig uit de vorm. Snijdt met een scherp mes mooie vierkante stukjes van de taart. Lekker met een verse munt thee met honing of bij de koffie, maar wist je dat je deze taart ook prima als nagerecht kunt serveren? Succes gegarandeerd.

 

Geniet ervan!

Vraag ons gratis magazine aan!

140 pagina's keukeninspiratie