Proosten op onze koning doe je met deze cocktail van oranjebitter en sinaasappelsap!”

Cocktail met oranjebitter en sinaasappelsap

Wellicht denken jullie er anders over, maar wij zijn niet persé fan van de smaak van pure oranjebitter. Het is natuurlijk wel een enorm feestelijk drankje. En een Koningsdag zonder oranjebitter is wat ons betreft niet écht Koningsdag. Alle reden om eens een oranjebitter-mix te bedenken waarmee wij wel met alle plezier willen proosten op onze koning! Trouwens, met de sinaasappelschil die wij overhielden na het uitpersen van de sinaasappels zijn wij ook creatief aan de bak gegaan. Kijk hier maar eens!

Stap 1 | Voorbereiden

Wat hebben we nodig?

  • oranjebitter
  • sap van 4 sinaasappels
  • bruisend water
  • ijsblokjes
  • verse munt

Stap 2 | Sinaasappelsap

Uiteraard kan je voor deze cocktail ook sinaasappelsap uit een fles of pak gebruiken. Wij maken het liefst alles vers, dus ook voor het sinaasappelsap geldt: aan de pers! Halveer de sinaasappels en pers deze uit zoals je gewend bent.

Stap 3 | Mixen

Vul twee mooie glazen met ijsblokjes. Verdeel het versgeperste sinaasappelsap over de twee glazen. Giet in elk glas een flinke scheut oranjebitter en vul de glazen af met bruisend water. Wij gebruiken hiervoor onze Quooker Cube. Heb je die niet, gebruik dan gewoon bruisend water (Spa rood) uit de supermarkt. Zorg er wel voor dat het water gekoeld is.

Stap 4 | Hoera voor de koning!

Garneer de twee glazen met een takje verse munt. Laten we hopen dat de zon ons tijdens Koningsdag niet in de steek laat. Want niets is lekkerder dan proosten op onze koning in de zon én met deze heerlijke oranjebitter cocktail met sinaasappelsap. Ook al zijn de terrassen nog niet open, we maken er gewoon een feestje van in onze eigen achtertuin of op het balkon!

Proost!