Scroll verder

Lekker met Birra Moretti: Italiaanse bruschetta

Lekker met Birra Moretti: Italiaanse bruschetta

Als de temperatuur buiten oploopt moet onze maaltijd vooral fris, koud en licht zijn. Tenminste, dat vinden wij! Deze Italiaanse bruschetta op basis van tomaten en knoflook is ontzettend lekker als hapje tussendoor of als starter van je avondmaaltijd. Om het feest compleet te maken combineerden wij de bruschetta met een nieuw Italiaans biertje; Birra Moretti. Heineken is al sinds 1996 eigenaar van Birra Moretti dat in Italië een van de grootste biermerken is. Sinds maart dit jaar heeft Heineken het bier ook groots geïntroduceerd in Nederland. Heb jij hem al geproefd?

 

Stap 1 | Wat hebben we nodig?

 

  • 1 ciabatta
  • 5 tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • peper en zout
  • olijfolie
  • verse basilicum
20 minuten
4 personen
Ingrediënten van de Italiaanse Bruschetta Birra Moretti, een Italiaans biertje

Stap 2 | Tomaten wellen

 

Het is belangrijk om het velletje van de tomaten te verwijderen. Neem hiervoor een kom met kokend water. Snij een kruis in de tomaten en leg ze een minuut in het hete water. Spoel ze daarna af met koud water. Nu moet het velletje makkelijk te verwijderen zijn. Verwijder het waterige gedeelte van de tomaat en snij het vruchtvlees in kleine blokjes.

Tomaten wellen Martijn verwijdert het velletje van de tomaten

Stap 3 | Ciabatta afbakken

 

Verwarm de oven voor. Wij gebruiken op onze NEFF oven de functie Thermogrillen en stelden de temperatuur in op 200 graden. Snij het brood in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Smeer met een kwast beide zijden van het brood in met olijfolie. Draai wat peper en zout boven de broodjes. Grill de broodjes circa 8 minuten af tot ze mooi goudbruin zijn.

Ciabatta snijden Olijfolie in een kommetje De ciabatta wordt ingesmeerd met olijfolie De ciabatta wordt op smaak gebracht met peper Martijn doet de ciabatta in de oven De bruschetta wordt afgebakken met de stand thermogrillen

Stap 4 | Bruschettamengsel

 

Nu gaan we verder met het bruschettamengsel. Hak ongeveer een klein handje van de verse basilicum fijn en doe dit bij de gesneden tomaten in de kom. Ontvel de teentjes knoflook en pers deze uit boven de kom. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en roer alles goed door. Proef en breng op smaak met zout en peper.

Martijn snijdt de tomaten De knoflook wordt geperst Gesneden basilicum Het bruschettamengsel

Stap 5 | Op z’n Italiaans genieten

 

Haal de bruschetta’s uit de oven zodra deze klaar zijn en verdeel het bruschettamengsel over de broodjes. Leg ze op een mooie plank of schaal en garneer met wat gehakt verse basilicum. Plop een koude Birra Moretti open en het Italiaanse genieten kan beginnen…

 

Buon appetito!

Lekker met Birra Moretti: Italiaanse bruschetta Italiaanse bruschetta met Birra Moretti
Terug naar overzicht

Beperkte bereikbaarheid op 20 augustus i.v.m. Vuelta

Vraag ons magazine aan!