Scroll verder

Geroosterde pompoensoep met paprika

Zoals bij velen inmiddels wel bekend is het bij ons elke zaterdag feest wat betreft eten. Verse baksels bij de koffie, huisgemaakte hapjes in de middag en natuurlijk elke keer weer een heerlijke lunch. We proberen elke zaterdag iets nieuws te bedenken. Zodoende testten we laatst deze geroosterde pompoensoep met paprika. En wij vonden hem zó geslaagd dat hij een plaats op onze site verdient. Nu kan iedereen ervan genieten!

 

Wat hebben we nodig?

 

1 flespompoen
4 puntpaprika’s
2 knoflooktenen
3 rode uien
700 ml groenten bouillon
2 eetlepels olijfolie
verse koriander
peper en zout
chilivlokken

45 minuten
4 personen

Hoe maken we het?

 

Verwarm de grill van je oven voor op 200 graden. Wij gebruikten hiervoor de stand ‘groot grill-oppervlak’ van onze Neff-oven. Snijd de pompoen, puntpaprika en uien in grove stukken en verdeel dit samen met de twee tenen knoflook over de bakplaat. Schenk de olijfolie eroverheen en bestrooi dit met wat zout. Rooster de groenten voor 30 minuten op 200 graden. Kook ondertussen het water en maak de groentebouillon. Zodra de groenten klaar zijn, voeg je deze toe aan de bouillon. Kook nog even 5 minuten door. Pureer de soep vervolgens met de staafmixer en breng het op smaak met peper, zout en chilivlokken. Wij gebruikten behoorlijk veel chilivlokken, want wij houden nu eenmaal van pittig. Het zorgt er ook voor dat de soep net even wat ‘spannender’ wordt. Laat de soep nog even zachtjes doorkoken. Garneer de soep bij het opdienen met een blaadje verse koriander.

 

Tip! Heb je toch liever vlees in je soep? Kies dan voor kip, dat is een heerlijke combinatie met de pompoen.

 

Extraatje: Wij maakten er een eenvoudige bladerdeeglolly bij. Neem een rol bladerdeeg. Beleg deze met ham en bestrooi hem rijkelijk met kaas. Rol het bladerdeeg vervolgens op, bestrijk dit met ei en strooi er wat maanzaad over. Snijd vervolgens plakken van ongeveer 1,5 cm, steek er een prikker in en leg dit op een bakplaat. Bak de bladerdeeglolly af op 175 graden voor 15 tot 20 minuten. Een prima aanvulling bij de pompoensoep!

 

Wij hopen dat deze geroosterde pompoensoep met paprika bij jullie net zo in de smaak valt als bij ons. Eet smakelijk!

Terug naar overzicht

Vergelijkbare recepten

Boerenkoolschotel uit de stoomoven

Tom Kha Kai

Vegetarische lasagne met spinazie