Scroll on

Quooker Front: de nieuwste Quooker kraan!

Quooker heeft iets nieuws: de Quooker Front! Een nieuw model kokendwaterkraan, waarbij het unieke design direct in het oog springt. Zo zit de hendel voor warm en koud water aan de bovenkant van de kraan, terwijl de bediening voor kokend water laag in de hals van de kraan verwerkt is. De Quooker Front is vanaf medio november 2022 verkrijgbaar en is al in onze showroom te bewonderen. Alle ins & outs rondom deze nieuwe Quooker lees je alvast in dit blog!

Links: de nieuwe Quooker Front. Rechts: de ‘vertrouwde’ Quooker Fusion Round.

 

Minimalistisch maar uitgesproken design

 

Het design van de Quooker Front wordt door het Nederlandse bedrijf zelf omschreven als clean, minimalistisch en tegelijkertijd uitgesproken. Clean en minimalistisch is het uiterlijk van deze nieuwe kokendwaterkraan zeker. De strakke buisvorm kent weinig poespas; de uitloop is onopvallend en de bedieningsknop voor kokend water is strak in de hals van de kraan verwerkt. Deze gekartelde knop is daarnaast dichter op het werkblad geplaatst dan bij bijvoorbeeld de Quooker Fusion. Aan de andere kant is de hendel voor warm en koud water bovenop de kraan opvallend. Quooker heeft de hendel bewust zo dicht mogelijk bij de uitloop van de kraan geplaatst. Dankzij deze ergonomische keuze bedien je de kraan eenvoudig. De Quooker Front is verkrijgbaar in de kleuren RVS en zwart.

Vertrouwde functies

 

Waar het ontwerp van de Quooker Front compleet anders is, zijn de functies van de nieuwe kokendwaterkraan vertrouwd. Net als bij de overige Quooker-modellen gebruik je de kartelknop om kokend water te tappen. Deze bedieningsknop is kindvriendelijk dankzij het beveiligingssysteem; je moet eerst twee keer drukken en vervolgens draaien voordat je kokend water krijgt. De kans dat je per ongeluk de kokendwaterkraan open draait is daardoor miniem. Daarnaast kun je met de bedieningsknop ook gekoeld en bruisend water tappen wanneer je beschikt over een Quooker CUBE reservoir.

 

De bediening van de hendel voor warm en koud water is ook eenvoudig, maar misschien wel even wennen. Voor koud water haal je de hendel naar voren. Voor warm water draai je de hengel eerst naar links. Hierbij geldt: hoe verder je draait, hoe warmer het water. Door de hendel vervolgens naar voren te trekken laat je het water stromen. In de video hieronder zie je precies hoe je de Quooker Front bedient.

Quooker Front bekijken?

 

De Quooker Front is vanaf medio november verkrijgbaar in heel Nederland. De prijs van het nieuwe model kokendwaterkraan is gelijk aan die van de Quooker Fusion en de Quooker Flex. Wil je Quooker Front in het echt bewonderen? Deze uitgesproken verschijning heeft inmiddels al een plekje in onze showroom. Kom eens oriënterend langs, of maak een afspraak voor een adviesgesprek!