Scroll verder

Waarom blijft Malawi zo arm?

Je zult vast en zeker niet de enige zijn die zich weleens afvraagt: waarom blijft Malawi zo arm? Een hele logisch vraag. Zeker als je bedenkt hoe lang er al ontwikkelingswerk gedaan wordt in gebieden zoals Malawi. In dit blog vertellen we je wat er mis gaat, hoe Charity Hands de lokale bevolking helpt, en hoe wij ons steentje hieraan bijdragen.

 

Charity Hands helpt Malawi

 

De ontwikkelingsachterstand werkt natuurlijk ook mentaal door bij de bevolking. Ga maar eens na… Zouden wij ons werk voldoende kunnen doen als wij dagelijks te maken hebben met ernstige ziekten? Als we in armoede leven en de situatie uitzichtloos lijkt? Hoe kan je werken als je écht honger hebt? Een groot deel van Malawi is afhankelijk van de landbouw. Ooit weleens geprobeerd zwaar lichamelijk werk te doen met een lege maag? Tel daarbij op het gebrek aan kennis om op de juiste manier het droge land te bewerken. Het zal je zo langzamerhand duidelijk zijn dat er aan de basis in Malawi hoognodig iets gebeuren moet.

 

Daarom heeft Charity Hands Foundations For Farming opgezet. Hiermee worden lokale boeren getraind zodat de maisoogst minimaal 3 ton per hectare meer oplevert dan op de traditionele manier. Lokale landbouwer James vertelt je in deze video precies hoe dat werkt. Da’s toch mooi?

 

Naast het trainen van de lokale bevolking is er natuurlijk nog meer nodig om in de basisbehoeften te kunnen voorzien. Zo zal er in juni van dit jaar een bouwteam richting Malawi vertrekken om aan verschillende projecten te werken. Denk aan de stroomvoorziening, sanitair, out door keukens en onderhoud van de beheerderswoning.

 

Velthuizen Keukens draagt ook haar steentje bij

 

Om dit te realiseren is er veel, heel veel materiaal nodig. Inmiddels is er een container onderweg bomvol gereedschap, zonnepanelen, kozijnen, en een complete keuken voor de beheerderswoning die wij hebben mogen leveren. Als alles volgens planning verloopt komt de container over 55 dagen aan. Ondertussen wordt er in Malawi hard gewerkt om de weg begaanbaar te maken voor de container.

 

Het is fantastisch om te zien hoeveel mensen zich inzetten voor dit project. Het is echt zo: mét elkaar kan je soms het verschil maken! Wil je meer weten of op de hoogte blijven van het werk wat Charity Hands in Malawi doet? Op Facebook wordt er regelmatig een update geplaatst. Volgen dus!

Vraag jouw gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook