Scroll verder

Stopcontact in je werkblad, overal contact!

Stopcontacten in je keuken zijn een must. Uiteraard heb je voor je keukenapparatuur zoals de vriezer, koelkast, oven of vaatwasser stopcontacten nodig. Maar daarnaast is het ook handig goed na te denken hoeveel extra stopcontacten je nodig hebt voor bijvoorbeeld je keukenmachine of je koffiezetapparaat. En daarbij; we leven in een digitaal tijdperk, dus het opladen van je mobiel of tablet is erg belangrijk, zelfs tijdens het koken! Vaak word er gekozen voor een wandcontactdoos op de achterwand van de keuken. Wil jij geen stopcontact op je strak gestucte of betegelde achterwand? Denk dan eens aan een stopcontact in je werkblad. Zeker bij eilandkeukens een ideale oplossing!

Twist stopcontact verwerkt in een werkblad in de showroom van Velthuizen Keukens
Twist stopcontact

Twist stopcontact in je werkblad

 

De Twist, die je hierboven ziet afgebeeld, is bij ons het meest verkochte stopcontactsysteem voor in je werkblad. Het is een subtiel, rond stopcontact uitgevoerd in roestvrij staal (RVS). Door het knopje in het midden in te drukken en tegelijkertijd te draaien wordt het stopcontact zichtbaar. Door de geringe diepte van de Twist is dit stopcontact ideaal voor montage in het werkblad. Dit type inbouw stopcontact is ook verkrijgbaar met een USB-aansluiting. Naast de RVS-uitvoering kan je ook kiezen voor een zwarte of witte Twist. Nadeel van de op kleur gespoten Twist is dat de kans op beschadigingen groter is. Wil je dit niet, kies dan voor een kunststof inbouw stopcontact die we je verderop in dit blog laten zien.

EVOline Powerport stopcontact, verwerkt in een werkblad
Het pop-up systeem van het EVOline Powerport stopcontact

EVOline Powerport stopcontact

 

Als tweede optie is er de EVOline Powerport. Dit is een pop-up systeem; door de deksel te kantelen en vervolgens omhoog te trekken, komen de stopcontacten tevoorschijn. Deze zuil zit verzonken in het werkblad, daarom is het belangrijk te weten dat dit systeem meer ruimte nodig heeft in de onderkast. Met dit type inbouw stopcontact heb je beschikking over maar liefst drie stopcontacten, daarbij kan je ook kiezen voor een extra USB-aansluiting. In onze showroom hebben wij de Powerport in kunststof RVS-look, daarnaast is hij verkrijgbaar in zwart en wit of glanzend aluminium. Zo heb je voldoende keuze om ervoor te zorgen dat het stopcontact matcht met het werkblad.

EVOline Square stopcontact, dicht
EVOline Square stopcontact, open

EVOline Square stopcontact

 

De EVOline Square is uitgevoerd in zwart kunststof en werkt door middel van een schuifdeksel. Met zijn 10 millimeter is de Square iets dikker dan bijvoorbeeld de Twist, hij ligt dus iets hoger op het werkblad. Dit systeem is voorzien van 1 stopcontact en een USB-aansluiting. In de meeste gevallen heb je genoeg aan 1 extra stroompunt bij een eilandkeuken. Wil je toch meer stopcontacten, kies dan 1 van de andere inbouwunits. Overigens is dit type uitermate geschikt om aan de zijkant van je eiland te plaatsen, zoals Johan in zijn vlog laat zien!

EVOline Backflip stopcontact verwerkt in een marmeren werkblad
EVOline Backflip stopcontact in gebruik

EVOline Backflip stopcontact

 

Met een vingerdruk draait de EVOline Backflip om. Daardoor komt het contact gedeelte iets hoger te liggen, geen zorgen meer dus wat betreft de risico’s van elektriciteit en vloeistoffen. Eenmaal gesloten ligt de Backflip mooi geïntegreerd in het werkblad. Verder heb je de beschikking over twee stopcontacten en een USB-aansluiting, en is hij zo’n 23 centimeter lang en 11 centimeter breed. Dit type is verkrijgbaar in mat zwart en mat wit. Ook kan je kiezen voor een uitvoering van glas. Dat geeft je nieuwe keuken een luxe uitstraling!

Onzichtbare smartphone oplader
Onzichtbare draadloze oplader

Nog eentje dan…

 

Als afsluiter nog een leuke gadget; een onzichtbare smartphone oplader die je in het werkblad kunt laten in frezen. Ook voor je nachtkastje of bureau is dit een ideale oplossing. Zo heb je geen last meer van vervelende oplaadsnoeren en kan je je telefoon opladen waar je maar wilt. Helaas is dit systeem niet op alle smartphones toepasbaar, controleer dus eerst even of jouw smartphone over deze functie beschikt. Of vraag ernaar bij onze adviseurs!

Geïnspireerd geraakt?

 

Natuurlijk zijn er nog veel meer mogelijkheden op het gebied van inbouw stopcontacten dan dat wij in dit blog hebben laten zien. De systemen die wij hier laten zien, zijn het meest populair en te zien in onze showroom. Heb jij plannen voor een nieuwe keuken? Maak een afspraak! Wij helpen je graag met de kleinste details, want uiteindelijk zorgen juist die details voor de ideale keuken!

Vraag het gratis magazine aan!

Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook
Of maak direct een afspraak
Magazine Velthuizen Keukens: Over de kook