“Tijd voor een update… Wat is er bij ons veranderd de afgelopen maanden?

Ondertussen bij Velthuizen Keukens…

Het kan dus zomaar gebeuren… Je bent volop bezig met je werk, je bouwt aan een gezond bedrijf, elke dag met z’n allen met de hoogst mogelijke inzet, en alle neuzen dezelfde kant op. En dan is er het virus, Covid 19, Corona of welke term je er ook aan wilt hangen. Toen begin maart het virus ook in Nederland steeds meer om zich heen greep en wij met z’n allen zoveel mogelijk thuis moesten blijven, brak er een onzekere tijd aan. Hoe gaan we dit als bedrijf aanpakken? Nu zijn we maanden verder, en is er intern veel veranderd. Lees je even mee?

Positief vooruitblikken

De eerste weken na de gedeeltelijke lock down hebben wij als bedrijf ook op de rem getrapt. Verschillende fabrieken gingen dicht, producten konden niet meer uitgeleverd worden, en sommige geplande afspraken werden afgebeld. Alles stond even ‘on hold’. Gelukkig bleek dat alle genomen maatregelen Nederland ging helpen het Corona virus onder controle te krijgen. Dus iedereen werd positief. En dat merk je, heel voorzichtig kwam alles weer op gang. Nu een paar maanden verder kunnen we zeggen dat we weer op volle toeren draaien. Natuurlijk merken we nog de gevolgen, bijvoorbeeld bepaalde apparatuur dat nog niet uitgeleverd kan worden en waar onze klanten helaas nog op moeten wachten, gelukkig is er overal begrip! Voorzichtig kunnen we zeggen dat wij deze crisis tot nu toe goed zijn door gekomen, niemand van ons team of nabije familie heeft tot op dit moment te maken gehad met de ernstige gevolgen van het coronavirus. Natuurlijk is er het besef dat gezondheid het allerbelangrijkste is, en dat het zomaar elk moment kan veranderen.

Hollen of stilstaan?

Virus of niet, ons team blijft groeien, en dat maakt ons dankbaar! Zo hebben Arthur en René als verkoopadviseur hun plekje al helemaal gevonden en is Gerdine als relatiechef al lekker ingeburgerd, zoals je ziet op de foto hieronder heeft ze laatst samen met Lennard meegewerkt aan een artikel voor ons nieuwe magazine. Wist je trouwens dat Gerdine volgende week nog werkt en dan van haar zwangerschapsverlof kan gaan genieten? Tim heeft als online marketeer al een behoorlijk staaltje van zijn kunnen laten zien, hij is gek van statistieken, elke dinsdag beginnen we ons marketingoverleg steevast met een perfect overzicht van alles wat er die afgelopen week online is gebeurt. Als operationeel manager heeft Henk al flink wat kastanjes uit het vuur gehaald, hij is de oren en ogen van het bedrijf, en dat merk je! Als laatste heeft Rob zijn plaats veroverd binnen het team, hij is als projectbegeleider aan de slag gegaan en dankzij zijn ervaring heeft hij zich al behoorlijk onmisbaar gemaakt.

Werkgeluk voorop

Naast alle collega’s die wij in ons team hebben mogen verwelkomen, hebben we ook van drie collega’s afscheid moeten nemen. Tonny, Ilko en Evert Jan hebben inmiddels hun werkgeluk ergens anders gevonden. Afscheid nemen is natuurlijk nooit leuk, maar werken met plezier is vele malen belangrijker. Wij hopen dat het goed met deze mannen mag gaan, voor nu en in de toekomst. Door de toegenomen drukte in de showroom en het vertrek van Evert Jan is het wel belangrijk dat het verkoopteam weer op volle sterkte kan draaien, daarom lopen er nu al verschillende sollicitatiegesprekken met adviseurs, het ziet er naar uit dat we binnenkort weer nieuwe collega’s aan je kunnen voorstellen!

Stevige verbouwing

Zoals we al eerder een keer vertelden, staat er een flinke verbouwing van de showroom op de planning. Het laatste kwartaal van dit jaar krijgen wij ook de benedenverdieping tot onze beschikking. Dit betekent een verdubbeling van het aantal vierkante meters, je kunt je voorstellen dat wij hier heel veel zin hebben! Ook de kantoorruimtes verhuizen dan weer naar de andere kant. De architect heeft zich bezig gehouden met een mooi ontwerp van de showroom en de buitenzijde van het pand. De plannen worden steeds concreter. Als straks de verbouwing begint houden we je zeker weer op de hoogte!

Zo terugkijkend op de afgelopen maanden, kunnen we alleen maar zeggen dat we blij zijn met alles wat we mogen doen. Voor onze klanten in de eerste plaats, maar ook voor collega’s onderling. We zijn weer met mooie dingen bezig, hierboven zie je bijvoorbeeld een klein voor proefje van ons magazine waar in september de nieuwe editie van uitkomt. Natuurlijk weet niemand hoe de situatie rondom het Corona virus zich ontwikkeld, en is in de hele wereld de onrust nog groot. Toch mogen we met z’n allen best positief zijn hoe de toestand in Nederland nu is, want laten we eerlijk zijn; van positiviteit worden we toch allemaal beter?