Maak een afspraak’

Koken met de nieuwe buren

6 oktober 2017

Wij van Velthuizen Keukens wilden iets unieks doen. Wij werken mee aan verschillende nieuwbouwproject in de omgeving, zo ook Het Groene Woud fase 4. Eerder dit jaar waren wij al aanwezig bij de eerste steenlegging van dit project en inmiddels hebben zo goed als alle toekomstige bewoners de keuken bij ons gekocht. Dat waarderen wij enorm en zodoende bedachten wij de kookworkshop bij Neff in het Inspiratiehuis 20|20. Zeker niet voor alle kopers van onze keukens weggelegd. Maar het doel van deze kookworkshop was dan ook het ongedwongen kennis maken met je nieuwe buren, en die gelegenheid wilden wij de kopers van Het Groene Woud fase 4 graag geven! Jeffrey van Level Projectbouw werd ook bij de organisatie van de kookworkshop betrokken, ook hij mocht mee koken.

Afgelopen dinsdag 3 oktober stond de kookworkshop op de planning. We werden opgewacht door de Robert, de vertegenwoordiger van Neff en koks Ivo en Romco. Zij vertelden ons eerst in vogelvlucht de bijzonderheden over de schitterende apparatuur van Neff. Over termen als regenereren, Circoterm en stoomtoevoeging maak je ons nu niets meer wijs!

Daarna mochten we zelf aan de slag. Er was een mooi menu samengesteld. Pita brood met een lekkere dip en parelcouscous met gestoomde én gegrilde groenten als starter. Het hoofdgerecht bestond uit Marokkaanse kip met een kruidige salade van aardappel en bloemkool. De afsluiter was een carrot cake. Lekker! Tijdens de bereiding van dit menu hebben we alle technieken kunnen gebruiken, het stomen, bakken en grillen … Het kwam allemaal aan de orde!

En hoe verkeerd kan het soms gaan! Terwijl ik juist met deze kookworkshop mee was gegaan om daar naderhand een blog met heel veel foto’s van te maken… Vergat ik daarvoor het belangrijkste ingrediënt; mijn camera! Maar gelukkig was daar Robert van Neff, hij heeft gezorgd dat er voldoende foto’s gemaakt zijn, bijna alle foto’s die je hier ziet heeft hij verzorgd en daar ben ik blij mee! Zo kon ik ook volop mee koken en dat is ook weleens leuk. Bij deze nog eens; Robert, bedankt!

Uiteindelijk was het toch alweer snel tijd om aan tafel te gaan. De gesprekken kwamen goed op gang, leuk om zo meer van elkaar te weten te komen. Alle tijd om de vorderingen van de bouw door te spreken en ervaringen uit te wisselen over keuzes die gemaakt moesten worden. Leuk!

Wij hebben genoten van deze kookworkshop, wij hopen onze klanten ook. Maar aan de enthousiaste reacties te merken zit dat wel goed. Sowieso vonden wij deze activiteit zeker voor herhaling vatbaar. Iedereen die aanwezig was; hartelijk dank voor de positieve reacties en gezellige uurtjes!

 

 

Terug naar Blog