“Ook zonder afspraak ben je weer welkom in de showroom!”

Hoe gaan wij om met het Coronavirus?

Update coronavirus 21 juni 2021

Afgelopen vrijdag zijn tijdens de persconferentie van demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge nieuwe versoepelingen aangekondigd. Het grotendeels vervallen van de mondkapjesplicht is waarschijnlijk de belangrijkste versoepeling. Door deze versoepeling zullen wij onze klanten vanaf zaterdag 26 juni niet meer vragen een mondkapje te dragen. Ook zullen onze medewerkers in de showroom (de verkoopadviseurs, gastheer en gastvrouw) vanaf dat moment geen mondkapje meer dragen. Uiteraard blijven de basismaatregelen, zoals de anderhalve meter afstand, wel gelden.

Archief

Update coronavirus 21 april 2021

Op de persconferentie van 20 april maakten demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge een aantal versoepelingen bekend. Eén van deze versoepelingen is dat winkels vanaf 28 april weer klanten mogen ontvangen zonder afspraak. Je bent dus weer van harte welkom om onze showroom zonder afspraak te bezoeken, om je te oriënteren op een nieuwe keuken. Omdat de overheid wel een aantal voorwaarden aan dit winkelbezoek heeft gesteld, moeten wij de volgende maatregelen nemen:

 • Wij mogen één klant per 25 m² ontvangen. Onze showroom is 500 m² groot, dus mogen wij 20 klanten tegelijkertijd ontvangen. Het kan daarom voorkomen dat je een momentje moet wachten totdat je de showroom kunt bezoeken, omdat het maximaal aantal klanten anders wordt overschreden. Zeker op doorgaans drukke momenten, met name op zaterdag, kan dit voorkomen. We vragen je hier begrip voor te hebben.
 • De overheid vraagt mensen zoveel mogelijk alleen een winkel te bezoeken, maar we begrijpen dat je bij het oriënteren op een keuken graag met je partner overlegt. Daarom vragen we je om onze showroom met maximaal twee mensen te bezoeken.

Daarnaast gelden natuurlijk de bestaande maatregelen, zoals het dragen van een mondkapje wanneer je door de showroom loopt en het houden van anderhalve meter afstand tot de adviseur en andere klanten. Houd er daarnaast rekening mee dat onze adviseurs druk zijn; voor uitgebreid advies plannen we graag een afspraak met je.

Maak een afspraak

Kom je, met of zonder afspraak, naar onze showroom? Dan zal je wellicht overlast ervaren, omdat we midden in een grootschalige verbouwing zitten. Vanaf week 17 (de week van 26 april) is onze bestaande ingang via de Hubo niet meer beschikbaar. Via bewegwijzering rondom het pand loop je naar de tijdelijke ingang, aan de achterzijde van het pand. Parkeren kan nog steeds voor de Hubo.

Meer informatie

Update coronavirus 26 februari 2021

Vanaf 3 maart mogen winkels op afspraak klanten ontvangen. Dat is voor ons de belangrijkste versoepeling die demissionair premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge bekendmaakten tijdens de persconferentie van 23 februari. Dit betekent dat onze showroom, onder een aantal voorwaarden, weer open mag!

Er zitten een aantal haken en ogen aan deze nieuwe maatregel. Voor ons zijn de volgende twee regels van belang:

 • We mogen slechts twee afspraken tegelijkertijd in de showroom verwelkomen, om te voorkomen dat klanten met elkaar in contact komen.
 • Klanten moeten minimaal 10 minuten in de showroom blijven, om te voorkomen dat ze elkaar te snel afwisselen.

Daarnaast hebben wij de afgelopen dagen gemerkt dat veel mensen hebben gewacht op dit moment. Wij geven onze klanten graag persoonlijk advies in de showroom, en het blijkt dat onze klanten die behoefte delen. We willen dan ook zoveel mogelijk mensen helpen, maar de hygiëne en veiligheid van onze klanten en medewerkers staan hierbij voorop. Om op een juiste manier om te gaan met de nieuwe regels en de verwachte drukte, nemen we de volgende maatregelen tijdens een afspraak:

 • De gesprekken vinden plaats in spreekruimtes op verschillende plekken in het pand. Omdat we de showroom gaan uitbreiden, hebben we op zaterdag ook de mogelijkheid om de kantoren op de begane grond te gebruiken.
 • Vanuit de spreekruimtes wordt de showroom bezocht. Bij het plannen van de gesprekken houden we er rekening mee dat iedereen voldoende tijd en ruimte krijgt om rustig de showroom te bekijken, zonder daarbij met andere klanten in contact te komen.
 • Tijdens het showroombezoek gelden de al bestaande regels, zoals de anderhalve meter afstand, het dragen van een mondkapje en het desinfecteren van de handen bij binnenkomst.

Door de maatregelen kunnen we minder klanten tegelijkertijd ontvangen, terwijl we juist veel afspraakaanvragen binnenkrijgen. We willen zoveel mogelijk vasthouden aan onze werkwijze, waarin we na de eerste afspraak ook een tweede afspraak plannen. Zonder wijzigingen in ons proces zal dit leiden tot een lange periode tussen de eerste en de tweede afspraak. Om dit te voorkomen plannen we, naast de eerste afspraak, ook direct de tweede afspraak in wanneer u via het afspraakformulier of telefonisch een afspraak plant. Daarnaast zijn we voorlopig ook op donderdagavond geopend. Op die manier kunnen we snel schakelen, en geniet je nog voor de zomervakantie van een nieuwe keuken!

Maak een afspraak

Update coronavirus 3 februari 2021

Tijdens de persconferentie van premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge op 2 februari is bekend gemaakt dat de lockdown verlengd is tot en met ten minste 2 maart. De basisscholen en de kinderopvang gaan wel weer open, voor winkels is het vanaf 10 februari mogelijk om spullen te bestellen en af te halen, en de avondklok blijft nog tot in ieder geval 10 februari van kracht. Deze versoepelde maatregelen hebben helaas geen effect op ons, wat betekent dat de showroom tot ten minste 2 maart gesloten blijft. Tot die tijd blijft ons lockdownplan van toepassing, waarin we je door middel van een videogesprek adviseren over jouw nieuwe keuken of over een keukenrenovatie.

Inmeten, levering, montage en service

Afspraken bij je thuis, bijvoorbeeld voor het inmeten, leveren en monteren van de keuken, gaan normaal gesproken gewoon door. Dit geldt ook voor serviceafspraken. Onze projectbegeleiders, monteurs en servicemedewerkers zullen een afspraak afzeggen wanneer zij klachten vertonen. Mocht je zelf gezondheidsklachten hebben, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Wij zullen de werkzaamheden dan op een later tijdstip uitvoeren.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij hopen op je begrip in deze lastige situatie, en wensen je veel sterkte in de komende periode.

Update coronavirus 13 januari 2021

Op 12 januari hebben premier Mark Rutte en minister Hugo de Jonge tijdens een persconferentie bekend gemaakt dat de lockdown wordt verlengd tot en met in ieder geval dinsdag 9 februari. Dit betekent dat onze showroom ook tot en met ten minste 9 februari gesloten blijft. Omdat wij jou als klant ook in deze periode zo goed mogelijk willen helpen, op een manier die bij ons past, hebben wij een speciaal lockdownplan ingesteld. Dit houdt in dat wij starten met videogesprekken via Microsoft Teams om je te adviseren over jouw nieuwe keuken of keukenrenovatie.

Update coronavirus 15 december 2020

Tijdens de persconferentie van 14 december is bekend gemaakt dat Nederland vanaf vandaag in de strengste lockdown tot nu toe gaat. Helaas betekent dit dat onze showroom tot in ieder geval 19 januari 2021 gesloten blijft. Hieronder lees je hoe wij omgaan met deze lastige periode.

Algemeen

Ook wij hebben sinds het begin van de coronacrisis maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. De richtlijnen vanuit de overheidRIVM en GGD’s zijn hiervoor leidend, ook nu blijkt dat we onze showroom voor een periode van in ieder geval vijf weken moeten sluiten. De gezondheid van onze medewerkers en vanzelfsprekend ook onze klanten hebben onze hoogste prioriteit. Medewerkers die symptomen van COVID-19 vertonen blijven bijvoorbeeld thuis. Wij blijven bereikbaar, telefonisch of via de mail.

Nieuwe en bestaande afspraken

Wil je graag een afspraak maken voor een nieuwe keuken of keukenrenovatie? Dan kun je nog steeds gebruik maken van het afspraakformulier of bellen naar 033 720 00 72. Houd er rekening mee dat deze afspraak pas na dinsdag 19 januari 2021 zal plaatsvinden. In de tussentijd kun je inspiratie doen door het aanvragen van ons magazine of ons volgen op Facebook en Instagram. Inmiddels hebben wij contact opgenomen met iedereen die eerder al een afspraak gemaakt heeft.

Magazine aanvragen

Inmeten, levering, montage en service

Afspraken bij je thuis, bijvoorbeeld voor het inmeten, leveren en monteren van de keuken, gaan normaal gesproken gewoon door. Dit geldt ook voor serviceafspraken. Onze projectbegeleiders, monteurs en servicemedewerkers zullen een afspraak afzeggen wanneer zij klachten vertonen. Mocht je zelf gezondheidsklachten hebben, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Wij zullen de werkzaamheden dan op een later tijdstip uitvoeren.

Vragen?

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je uiteraard contact met ons opnemen. Wij hopen op je begrip in deze lastige situatie, en wensen je veel sterkte in de komende periode.

Update coronavirus 14 oktober 2020

Op de persconferentie van 13 oktober werd duidelijk dat de maatregelen rondom het coronavirus verder aangescherpt gaan worden. De belangrijkste aanpassingen voor wat betreft de maatregelen in onze showroom zijn de koopavond en de mondkapjes plicht.

 • Wij hanteerden op vrijdag al een openingstijd tot 20.00u. Dit houdt dus in dat daar geen wijzigingen in zijn, en je nog steeds op vrijdagavond welkom bent. Wel zullen wij er op toe moeten zien dat de showroom om 20.00u gesloten kan worden. Met het plannen van afspraken wordt hier rekening mee gehouden.
 • Bij de entree van onze showroom zullen wij mondkapjes ter beschikking stellen. Zit je bij de adviseur aan tafel? Dan is het dragen van een mondkapje niet nodig.

Naast bovenstaande aanpassingen, lees je hieronder alle aandachtspunten nog even op een rijtje.

Algemeen

Ook wij hebben sinds het begin van de coronacrisis maatregelen genomen om verspreiding te voorkomen. De richtlijnen vanuit de overheid, RIVM en GGD’s zijn hiervoor leidend. De gezondheid van onze medewerkers en vanzelfsprekend ook onze klanten hebben onze hoogste prioriteit. Medewerkers die symptomen van COVID-19 vertonen blijven bijvoorbeeld thuis. Wij zijn dan ook gewoon bereikbaar in de showroom, telefonisch of via de mail.

Showroombezoek

Onze showroom is open volgens de normale openingstijden. Ook als je geen afspraak hebt ben je welkom. Onze showroom wordt met grote regelmaat gereinigd en schoongehouden, om eventuele verspreiding van het virus te voorkomen. Daarnaast vragen wij je bij een bezoek aan onze showroom rekening te houden met het volgende:

 • Als je geen klachten hebt, ben je van harte welkom in onze showroom.
 • In de showroom proberen wij de 1,5 meter afstand te bewaren. Houdt bij een ronde door de showroom zelf ook 1,5 meter afstand tot andere klanten en personeel. Om dit te waarborgen doen wij het volgende:
  • We hanteren een maximaal aantal afspraken per dag.
  • Op drukke momenten vragen we oriënterende klanten op een later moment terug te komen. Dit komt gelukkig nauwelijks voor.
  • We vragen je om met maximaal twee personen te komen.
 • Wij ontvangen je van harte, maar zonder handen schudden, elleboog- of voetbegroeting.
 • Wij vragen je je handen te desinfecteren bij de entree. Hiervoor staat een speciale desinfectiepaal gereed. Was daarnaast regelmatig je handen, en gebruik indien gewenst de desinfecterende lotion die bij de adviseur op tafel staat.
 • Er zijn mondkapjes mondkapjes beschikbaar bij de entree. Met name op drukkere momenten in de showroom is het verstandig deze te gebruiken tijdens een oriënterende ronde door onze showroom.
 • Zit je bij de adviseur aan tafel? Schuif je stoel niet verder dan de rood/witte lijn op de vloer aangeeft.

Levering en montage van de keuken

Mede door het coronavirus kan de levertijd langer zijn dan normaal. Dit komt doordat de levering en/of montage van verschillende keukens in de afgelopen periode vertraagd is, als gevolg van leverproblemen of ziekte van personeel bij onze fabrikanten. Sommige fabrikanten kampen nog steeds of opnieuw met leverproblemen, waardoor sommige keukens of apparaten later geleverd zullen worden. Betreffende klanten zijn al persoonlijk door onze projectbegeleiders benaderd. Mocht je hier vragen over hebben, neem dan contact met ons op. Voor nieuwe klanten geldt dat we vooraf een indicatie kunnen geven van wanneer je jouw nieuwe keuken kunt verwachten.

Bij de montage van jouw nieuwe keuken vragen we je onze monteurs zoveel mogelijk de ruimte te geven. Mocht je gezondheidsklachten hebben, of deze tijdens het montageproces krijgen, laat dit ons dan zo spoedig mogelijk weten. Wij zullen dan de werkzaamheden op een later tijdstip uitvoeren. Hetzelfde geldt voor servicewerkzaamheden.

Update coronavirus 19 augustus 2020

Op de persconferentie van 18 augustus zijn de landelijke coronaregels aangepast. Op basis van deze aanpassingen is er voor ons geen aanleiding om ons huidige beleid, zoals hieronder beschreven, aan te passen. Wij volgen de richtlijnen van de overheid, het RIVM en de GGD’s op, en vragen jou dit ook te doen. Daarnaast vragen wij je, naar aanleiding van de persconferentie van 18 augustus, voorzichtig te zijn als je op vakantie bent geweest in een gebied met veel besmettingen. Blijf in dat geval thuis en laat je testen, zoals geadviseerd wordt vanuit de overheid.

Dit bericht bekijken op Instagram

Een bericht gedeeld door RIVM (@rivmnl)

Update coronavirus 1 juli 2020

De versoepelingen van de coronamaatregelen, aangekondigd op woensdag 24 juni, zijn vanaf vandaag ingegaan. Sinds maart is er veel gebeurd, zowel in de manier waarop we met elkaar om moesten gaan in de showroom als wat betreft levering, montage en service. Reden voor ons om duidelijkheid te geven over de huidige situatie. Hieronder vind je een overzicht van de huidige maatregelen die wij nemen en de status rondom levering, montage en service.

Update coronavirus 22 april 2020

Op 21 april heeft de Rijksoverheid bekend gemaakt dat de geldende maatregelen m.b.t. het coronavirus verlengd zullen worden tot en met 19 mei. Wel komt er voorzichtig meer ruimte voor jongeren en kinderen. Door de verlenging van de maatregelen blijft ons showroombeleid ongewijzigd: de showroom blijft open, maar we nemen de maatregelen die verder in dit blog ter sprake komen in acht.

Update coronavirus 17 april 2020

Velthuizen Keukens volgt de ontwikkelingen rondom de coronavirus op de voet. Wij nemen alle door de Rijksoverheid opgelegde maatregelen in acht, welke op dit moment gelden tot en met dinsdag 28 april. In de week vóór 28 april beoordeelt het kabinet wat er voor de periode daarna nodig is. Deze maatregelen zullen wij uiteraard ook respecteren.

Onze showroom blijft geopend! Als je een afspraak hebt gepland gaat deze gewoon door, maar omdat wij de gezond- en veiligheid van onze medewerkers en klanten het allerbelangrijkst vinden, vragen wij je wel de maatregelen zoals hieronder beschreven in acht te nemen. Het blijft ook gewoon mogelijk om nieuwe afspraken te plannen.

Update coronavirus 23 maart 2020

Velthuizen Keukens blijft voor je klaar staan. Allereerst gaan onze gedachten uit naar de slachtoffers maar ook de hulpverleners, zorgpersoneel en alle mensen die elke dag hard aan het werk zijn om deze crisis te boven te komen. Het nieuws van het coronavirus gaat aan niemand voorbij, ook bij Velthuizen Keukens hebben wij aangepaste maatregelen getroffen om verdere verspreiding te voorkomen. De richtlijnen vanuit de overheid, RIVM en GGD zijn hiervoor leidend. De gezondheid van onze medewerkers en vanzelfsprekend ook onze klanten hebben onze hoogste prioriteit.

Genomen maatregelen

In principe volgen wij de richtlijnen vanuit de overheid en houden deze dan ook nauwlettend in de gaten.
Zieke medewerkers blijven ook thuis, medewerkers die thuis kunnen werken doen dit ook. Afspraken met leveranciers stellen wij uit, dit alles om jullie als klanten zoveel mogelijk van dienst te kunnen zijn.

Showroombezoek:

 • Heb je geen klachten dan ben je van harte welkom in onze showroom.
 • Wij ontvangen je van harte, echter zonder handen schudden, elleboog- of voetbegroeting.
 • Desinfecteer bij de entree je handen en was regelmatig je handen.
 • Gebruik de desinfecterende lotion die bij de adviseur op tafel staat.
 • Houdt bij een ronde door de showroom 1,5 meter afstand tot andere klanten en personeel.
 • Zit je bij de adviseur aan tafel? Schuif je stoel niet verder dan de rood/witte lijn op de vloer aangeeft.
 • Onze showroom wordt met grote regelmaat gereinigd en schoongehouden.
 • Mocht je gezondheidsklachten hebben, bezoek onze showroom dan niet.
 • Wij hanteren een maximaal aantal afspraken per dag.
 • Heb je een afspraak? Kom niet met meer dan twee personen.
 • Kom je oriënterend langs? Dan zouden wij je kunnen vragen later terug te komen omdat het maximaal aantal bezoekers op dat moment overschreden wordt.

Levering en montage van de keuken:

 • Levering en montage van de keukens is onzekerder geworden door overheidsmaatregelen van omliggende landen, leverproblemen of ziekte van personeel bij onze fabrikanten.
 • De klanten die het betreft zijn al persoonlijk door onze projectbegeleiders benaderd.
 • Mocht je twijfelen laat het ons weten voordat je de oude keuken gaat slopen.
 • Mocht je gezondheidsklachten hebben, of tijdens het montageproces krijgen, laat het ons dan zo spoedig mogelijk weten, wij zullen dan de werkzaamheden op een later tijdstip uitvoeren.
 • Indien mogelijk wensen wij zoveel mogelijk ruimte voor onze monteurs  om in te werken.

Servicewerkzaamheden:

 • De geplande service werkzaamheden gaan door zoals gepland.
 • Ook hier geldt, mocht je klachten hebben of het fijner vinden om de afspraak te verplaatsen kijken we samen met jou naar een andere datum.

Veel gehoorde vraag

Een vraag die wij vaak krijgen is of de afspraak in de showroom wel door kan gaan, uiteraard ben je van harte welkom in onze showroom! Wij nemen alle maatregelen die nog zijn om verdere verspreiding te voorkomen. Vind je het fijner de afspraak naar een later tijdstip te verplaatsen is dit natuurlijk geen enkel probleem.

Wij willen jullie als onze klanten hartelijk bedanken voor het begrip dat we van alle kanten ervaren, bedankt hiervoor! Laten we een beetje op elkaar letten, maar ook de afgekondigde maatregelen respecteren, dit voor jullie veiligheid, maar voor de veiligheid van onze medewerkers.