Kwaliteit en maatwerk van Nederlandse bodem!”

Bouwen op Hollandse trots

De afgelopen maanden waren op verschillende vlakken vrij onzeker. Door het coronavirus stonden fabrieken stil, werden keukens of apparatuur vertraagd en was het importeren van materialen lastiger. In zo’n periode is het fijn dat we contacten hebben met een groot aantal Hollandse leveranciers. Dankzij dezelfde wetgeving en een vergelijkbare mentaliteit konden (en kunnen) we bouwen op deze Nederlandse merken. Reden voor ons om ze in het zonnetje te zetten!

Tristar: dé specialist in maatwerkkeukens

Naast onze Duitse keukenleveranciers Rotpunkt en Schmidt hebben wij ook een hoogstaande Nederlandse partner in kwaliteitskeukens. Tristar is voor ons hét keukenmerk wat betreft maatwerk. Dankzij de eindeloze keuzemogelijkheden zijn bijna alle kleuren en materialen mogelijk. Daarnaast wordt ieder keukenkastje op maat gemaakt. Standaardmaten zijn bij Tristar niet aan de orde. Ook wat kwaliteit betreft loopt het in Bladel gevestigde merk voorop. Zo bieden ze levenslange garantie op ladegeleiders en scharnieren, en brengen ze geen onnodige kastboringen aan. Al met al een 100% Nederlands kwaliteitsproduct!

Maatwerkbladen van Topline

Naast keukenkasten beschikt iedere keuken natuurlijk ook over een werkblad. Topline produceert het merendeel van onze keukenbladen in hun productielocaties in ’s-Heerenberg en Beuningen. Het bedrijf, dat in 2015 ontstond vanuit een fusie tussen Royal Stone en Marco Werkbladen, biedt een groot scala aan werkbladen voor keukens en badkamers aan. Met name composiet, keramiek, graniet en kunststof zijn veel gebruikte typen keukenbladen door ons. Kwaliteit, duurzaamheid en een goed prijsniveau staan daarbij hoog in het vaandel. Wij zijn trots om ons één van de exclusieve partnerbedrijven van Topline te mogen noemen!

De betonspecialist om de hoek: Hillstones

Dichter bij huis kunnen we het niet zoeken wat betreft leveranciers. Onze betonnen keukenbladen worden namelijk hemelsbreed 13 kilometer verderop geproduceerd bij Hillstones in Barneveld. Beton wordt steeds populairder in de keuken, vanwege de stoere, industriële en robuuste uitstraling. Daarnaast is elk blad uniek; geen enkel blad is hetzelfde. Hillstones zelf bestaat uit een team van acht enthousiaste medewerkers, die de betonnen werkbladen op ambachtelijke manier vervaardigen. Vakmanschap, liefde voor het product en een betrouwbare werkwijze vormen de kracht van het bedrijf. Met ruim 20 jaar ervaring en een productie van maar liefst 75.000 kilo beton per jaar is Hillstones uitgegroeid tot een echte specialist!

Passie, plezier, Pelgrim

Apparatuurmerk Pelgrim heeft een rijke historie, en viert dit jaar haar 100 jarig bestaan. Het bedrijf, dat sinds 2000 vanuit Duiven opereert, bracht in 1992 als eerste de roestvrijstalen magnetron op de markt. Passie en plezier zijn voor het jubilerende merk erg belangrijk voor het maken van vooruitstrevende en kwalitatief hoogwaardige keukenapparatuur. Vanuit deze waarden heeft het merk de laatste jaren apparaten ontwikkeld die gebruiksvriendelijkheid en design combineren. Onder andere een kookplaat met geïntegreerde afzuiging en een 3 in 1 oven met hetelucht-, magnetron- en stoomfunctie behoren sinds kort tot de collectie!

De typisch Nederlandse kernwaarden van Etna

Van onze Hollandse merken heeft Etna de langste geschiedenis. Het merk stamt namelijk uit 1856, toen het begon als ijzergieterij. In de hoogtijdagen van het merk bediende Etna 90% van de markt voor kachels en komforen, mede vanwege de lage prijs. Door de opkomst van de centrale verwarming werd de gaskachel verdrongen. Hierdoor ging Etna zich meer richten op koelkasten en elektrische fornuizen. Uiteindelijk heeft het merk een complete collectie van keukenapparatuur ontwikkeld, waarbij het uitgaat van typisch Nederlandse kernwaarden: degelijke, betaalbare producten met een trendy design!

Quooker: kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid

De eerste kokendwaterkraan werd in 1992 geproduceerd in Nederland door Henri en Niels Pereti. Een familiebedrijf genaamd Quooker (quick cooker) was geboren. Vanuit het hoofdkantoor in Ridderkerk worden inmiddels 110.000 Quooker per jaar verkocht. Kwaliteit, veiligheid en duurzaamheid zijn voor de specialist in kokendwaterkranen ontzettend belangrijk. Zo kun je met de Quooker CUBE naast kokend water ook bruisend en gefilterd water tappen, heeft iedere Quooker een uniek veiligheidssysteem en gaat een Quooker wel 15 tot 20 jaar mee. Een kokendwaterkraan van Quooker is in alle opzichten een verantwoorde aanschaf!

De exclusieve afzuigkappen van Wave Design

Een ander evolutionair product wordt gemaakt door Wave Design. Het in Oosterhout gevestigde bedrijf maakt afzuigkappen die als meubelstuk in de ruimte dienen. Waar je steeds vaker de afzuiging verwerkt ziet worden in het werkblad of in het plafond, geeft Wave deze juist een nadrukkelijk plek in de keuken. Zo verwerkt het bedrijf haar afzuigkappen in frames en produceert het stijlvolle afzuigkappen van leer, welke te combineren zijn met eenzelfde type lamp. Het design, de vormgeving en de materialen dienen dan ook als de kracht van het merk. Het woord ‘standaard’ staat dan ook niet in hun woordenboek!

PITT Cooking: gaspitten in je keukenblad

We eindigen onze ode aan onze Nederlandse leveranciers in De Meern. Daar staat het hoofdkantoor van PITT Cooking, die gaskookplaten een geheel nieuwe dimensie geeft. Het bedrijf produceert namelijk geen echte kookplaten, maar integreert gaspitten in het werkblad. Dit geeft een hele andere dimensie aan je keuken! Puur, efficiënt en krachtig koken zijn volgens PITT Cooking dan ook de basiswaarden voor een perfecte kookbeleving. En met een hoofdkantoor, fabriek en showroom op één locatie kan het bedrijf ook nog eens een optimale service bieden!