Scroll verder

Modern rustiek in Renswoude

Binnenkijken bij de

Familie De Zwarte

uit Renswoude

 

Deze voormalige dokterswoning in Renswoude zit boordevol karakter. Al is het alleen al door álle mensen die er over de vloer kwamen. Vanwege de functie was het pand opgedeeld in allerlei kleine kamers en smalle gangen. Prachtig, maar niet ideaal voor een woning. De bewoners kozen ervoor om het te verbouwen met respect voor de mooie oude details van het monumentale pand. De volgende uitdaging was een maatwerkkeuken die bij de sfeer van het huis past én de smaak van de bewoners. Wel strak dus, maar niet hypermodern. Velthuizen Keukens Architectuur bood uitkomst.

bullet point Karakteristiek pand

bullet point Lichte keuken

bullet point Natuurlijke tinten

bullet point Betonnen werkblad

Karakteristiek pand

Het eerste gesprek tussen Wilbrand en de bewoners vond plaats rond een klein tafeltje in de half afgebroken praktijk. Op dat moment kookte de bewoners op een oud keukentje met rvs werkblad. Dat moest anders. Ze hadden twee conflicterende wensen: een eiland én een woonkeuken met tafel. De ruimte liet deze combinatie niet toe. Gelukkig kwam keukenarchitect Wilbrand met een plan dat de oorspronkelijke wens van de bewoners deed verbleken. In een plan schetste hij de ideale situatie, namelijk een uitgestrekte keuken én een royale eethoek.

Lichte keuken

De opstelling zoals bedacht door Wilbrand biedt (werk)ruimte in overvloed. Het werkblad is lang en de ruimte eronder daardoor groot genoeg om laden en apparatuur in onder te brengen. Dankzij de kasten tegen de muren is er ruimte voor alles wat de bewoners op willen bergen en meer. De kasten zijn ingebouwd in de muur zodat er veel loopruimte is, maar steken een klein stukje uit zodat het geheel niet te plat is. De kasten rijken tot het plafond om de hoogte en ruimte te benadrukken.

 

De sfeer van de woning vroeg om kleurgebruik in natuurlijke tinten die naar elkaar toetrekken. Maar de grote hoeveelheid licht die door de grote erker aan de voorkant van de woning binnenkomt, liet ook gewaagdere kleurkeuzes toe. Daarom is gekozen voor zwarte fronten met zichtbare houtnerf die afsteken tegen de natuurlijke kleuren, maar corresponderen met de andere zwartaccenten in het huis, zoals de glazen wand met staallook frame. Het betonnen werkblad, de doorgeleefde grepen aan de kastdeuren en de styling geven de moderne keuken het rustieke karakter dat zo goed bij het huis past. Eindresultaat: een unieke keuken die het karakter van het huis gerespecteerd, de smaak van de bewoners gereflecteerd.

Specificaties

bullet pointRotpunkt keuken

bullet pointFrontkleur Sherwood Black

bullet pointHillstones betonnen werkblad

bullet pointNEFF gaskookplaat

bullet pointPelgrim multifunctionele oven met magnetron

bullet pointPelgrim koelkast

bullet pointPelgrim vriezer

bullet pointPelgrim vaatwasser

bullet pointPelgrim afzuigunit

bullet pointQuooker kokendwaterkraan

Gebruikte merken:

Wil jij ook een

nieuwe keuken?

Maak een afspraak!

"Ik stel graag samen jouw nieuwe keuken samen!"


Familie De Zwarte